Година инвестиција у Јумку

Јумко са позитивним резултатима завршава пословање у 2017. години са 20 посто већом реализацијом и већим извозом у односу на 2016. а у новој 2018. најављују и до 70% већу реализацију. Планира се отварање нових погона, запошљавање око 150 нових радника и милион евра нових инвестиција у производним погонима. Целокупно пословање у 2018. години је уговорено, а како кажу, посла има за наредне три године, што пружа стабилност фирми.

Тренутно је на стању 100 тона памука, а наредних дана стиже још толико, што је још један знак да ће посла бити. Сав материјал Јумко наручује од домаћих произвођача, те на овај начин непосредно омогућава стабилност још око 500 запослених у кооперантским фирмама. Зараде су стабилне, са тенденцијом раста.

Закључком Владе од 21. децембра, којим се обавезују сви државни повериоци Јумка да гласају за усвајање УППР-а решиће се обавезе према свим повериоцима, укључујући и град Врање. Управа Јумка истиче да је стабилност постигнута уз несебично залагања Владе и Министарства одбране, а затим и Министарства привреде, а у вези са усвајањем УППР-а и Закона о промету наоружања и опреме очекује се да ће Јумко врло брзо постати део одбрамбене индустрије Србије.

О томе да држава брине о будућности Јумка сведочи и низ посета у току претходне године, како од стране премијерке, тако и разних министара и државних секретара, који су обећали несебичну подршку овој компанији.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено субота, 06 јануар 2018 14:13

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Ова година у знаку улице Боре Станковића и шеталишта у Бањи - Радио Телевизија Врање https://t.co/OBcrBegRuV via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter