За ''Симпо'' УППР, а за мала и средња предузећа веће повољности

Донета је одлука да и за компанију ''Симпо'' буде направљен УППР, односно унапред припремљен план реорганизације, рекао је државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић, у божићном ''Интервју'', на нашем програму. Он је позвао мала и средња предузећа са југа да користе средства која Министарство привреде опредељује за њихов развој, а у овој години планира се и више пара у те сврхе.

Путем унапред припремљеног плана реорганизације креће и компанија ''Симпо'', а то је начин да се реше велики проблеме. На том путу је већ ''Јумко'', који има уговорене послове за наредне три године, што гарантује стабилност и испуњавање обавеза из УППР-а, рекао је у Стевановић.

Мислим да ће кроз УППР да се реши највећи број проблема у Симпу. Да могу да раде и послују. У последњих неколико месеци Симпо је склопио добре уговоре и добре послове, што гарантује спровођење УППР-а. То је и заштита за компанију  и запослене, каже државни секретар.

Стевановић нарочити апострофира мала и средња предузећа на југу, која у веома малом проценту користе кредите, подстицаје и субвенције које долазе са државног нивоа за своје ширење и развој.

Министарство привреде у 2018. години планира већи ниво средстава, која ће доделити овим предузећима, као и релаксираније услове кредитирања. Ја их овим путем позивам да нас не штеде и да користе све те могућности, каже Стевановић.

Таква предузећа на југу су веома здрава и солвентна. Из разговора са њима се види да велики број ни један шраф није набавио путем кредита и да имају резерве према таквом начину пoсловања. Међутим, да би били корпоративни они морају да се отворе и почело је мењају се, каже Стевановић. Иначе, мала и средња предузећа су и нај виталнија, показале су досадашње кризе.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 08 јануар 2018 12:13

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Ова година у знаку улице Боре Станковића и шеталишта у Бањи - Радио Телевизија Врање https://t.co/OBcrBegRuV via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter