Социјалне карте помоћи ће најугроженијима

Брига о материјално најугроженијим слојевима становништва и у новој години биће један од најважнијих задатака локалне самоуправе у Владичином Хану. Увођење социјалних карата, које је најавило ресорно министарство, требало би да уведе ред у ову област.

У Владичином Хану сматрају да је увођење социјалних карата одличан корак Министарства за рад, борачка и социјална питања на утврђивању материјалног положаја грађана и упућивања помоћи онима којима је она најпотребнија. Председник општине Горан Младеновић каже да је социјална политика врло осетљива и важна тема и да би свака локална самоуправа морала посебну пажњу да обрати на ту област.

"Из досадашње праксе смо утврдили да постоје лица која на неки начин упорним инсистирањем и тражењем социјалне помоћи, прикривањем своје имовине, злоупотребљавају Центар за социјални рад. На другој страни постоје лица, пре свега мислим на сеоско становништво, којима је испод части и достојанства да се пријављују за социјалну помоћ. Зато ће се увођењем социјалних карата искристалисати ситуација, јер ће помоћ на тај начин стићи на праву адресу", каже Горан Младеновић- председник општине Владичин Хан.

Општина Владичин Хан по разним основама за социјална давања на годишњем нивоу издваја око 30 милиона динара. Тиме је обухваћена брига о деци, особама са инвалидитетом, помоћи које се финансирају посредством Центра за социјални рад, Црвеног крста, помоћ за новорођенчад, бригу о старима и издвајања за интерно расељена лица. У министарству, али и локалним самоуправама, се надају да ће први ефекти увођења социјалних карата бити видљиви већ у другој половини године.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 08 јануар 2018 15:06

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Ова година у знаку улице Боре Станковића и шеталишта у Бањи - Радио Телевизија Врање https://t.co/OBcrBegRuV via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter