Трафика за двоје

Пут до запошљења тежак је и здравим људима, а када су у питању особе са инвалидитетом, још је тежи. Ових дана епилог добија још једна прича. На помолу је запошљавање најмање две младе особе које су имале мање среће у животу.

Дуго је трајала борба за то да потпуно неискоришћена трафика Удружења особа са параплегијом добије нову локацију. И наша кућа је тој борби дала допринос кроз пројекат ''Види ме, као себе,'' који се бавио управо проблемом запошљавања особа са инвалидитетом.

Срђан Трајковић председник Удружења, каже да су коначно добили локацију, код Хотела Врање и захваљује се надлежнима који су помогли. Након решења и проблема са прикључком за струју, у трафици ће моћи да се запосле за почетак две младе особе са инвалидитетом.

Ненад Кадријевић, један је од срећника који једва чека да се отворе врата трафике. Његово радно искуство је кратко, али жели да ради.

Кадријевић каже да је срећан што ће радити и што више неће бити на терет својој породици, већ ће сам зарађивати за своје трошкове.

Ова трафика пуне две године стајала је потпуно неискоришћена, јер на локацији на којој је била, дневна зарада је износила 70 динара. Признаћете мало за било какву зараду. Сада на овој локацији моћи ће да обезбеди зараду за две младе особе.

Чињеница је да је Удружење особа са параплегијом, једно од најактивнијих не само у Врању, већ у целој Србији када је у питању запошљавање чланова. Председник Удружења Трајковић, обијао је многа врата и тражио помоћ, и на крају се обратио на праву адресу.

Државни секретар Драган Стевановић каже да то и није био неки напор. Окренуо је само неколико бројева телефона и на тај начин помогао Удружењу да добије нову локацију, што даље значи и два нова радна места.

Између осталих и ово је начин да се смањи број незапослених на подручју града,  а повећа стопа запослености особа са инвалидитетом. Она је на нивоу земље веома ниска и износи свега 13 процената.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 11 јануар 2018 13:56

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отежано изношење смећа у зимским условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/qVBpZMrxDR via @tripplesworld
"Досије новинар" - нова књига новинара Војкана Ристића - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFYDNWCTNB via @tripplesworld
У сусрет Европској недељи превенције рака грлића материце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7cZTbL7dXZ via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter