Шеталиште чека одлуку суда

Када ће шеталиште добити дозволу, зависи од судског спора који је поренут. Да је случај доспео на суд, потврдио је и градоначелник. У Заводу за урбанизам који треба да изда мишљење о употребној дозволи кажу да је све урађено по пројекту и закону и када документација буде комплетирана Урбанизам ће завршити свој део посла.

Градско шеталиште још увек нема употребну дозволу мада је у пролеће прошле године најављено да ће тај посао бити завршен. Још марта је почело прикупљање документације, извршен је визуелни преглед пројекта и установљено да је све урађено по пројекту  мада  је било спекулација о неправилностима у извођењу радова, каже директор Урбанизма.

“Завод за урбанизам Врање је радио записник о техничком прегледу новог дела шеталишта и могу вам рећи да је прибављена скоро сва документација која нам је била потребна за израду записника, извршили смо визуелни преглед објекта и установили да су радови урађени по пројекту, документација је скоро комплетна фали нам само један документ који се зове „окончана ситуација“ а који по правилнику треба да унесемо у наш записник. Кад нам се достави тај документ ми ћемо у току једног дана завршити наш записник и предати га за добијање употребне дозволе“, рекао је Миодраг Протић, директор Завода за урбанизам.

Документ „Окончана ситуација“ треба да потпишу инвеститор, надзорни орган и представник извођача радова. Овај документ у суштини садржи и елементе финансијског стања. Када он буде потписан и достављен, Завод за урбанизам ће дати позитиван извештај о извршеном техничком прегледу објекта а то не значи само  контролу грађевинских радова, већ и да је папиролошки све урађено како ваља, појашњава Протић.

Међутим, уместо расплета случај „Шеталиште“ је стигао до суда, што је у очи Нове године потврдио и градоначелник у интервју за РТВ.

"Последњу информацију коју имам је да је то завршило на суду. Извођач радова и још неки учесници су ту. Колико ће то трајати не знам док се то не заврши ми употребну дозволу нећемо моћи да добијемо", додаје Слободан Миленковић, градоначелник.

Радови на шеталишту започети су у септембру 2015 а завршени у мају 2016.године.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 11 јануар 2018 14:36

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Изложбом ''Свети Сава Српски'' почела Светосавска недеља - Радио Телевизија Врање https://t.co/wMpNVwkAVf via @tripplesworld
Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter