Без посла остаје више од четрдесеторо из јaвних предузећа и установа

На стотој, јубиларној седници Градског већа усвојене су систематизације за нека јавна предузећа и установе у складу са одлуком о максималном броју запослених, донета је одлука о постављању мањих монтажних објеката и признато право паровима на накнаду за вантелесну оплодњу.

Већници су најдуже разматрали систематизације јавних предузећа и установа, по којима део запослених остаје без посла. О томе ко, одлучиће директори. Већници су усвојили систематизације за нека јавна предузећа и установе, остали ће чекати следећу седницу.

Систематизација за Завод за урбанизам подразумева 13-оро запослених, а било их је петнаесторо. Нови дом од 45 имаће 31. запосленог. Управа Бање од 19 на 12, с тим да су троје обухваћени рационализацијом, а остали иду на прерасподелу у Општинску управу Бање. Центар за развој локалних услуга социјалне заштите од 28 на 26, Позориште од 21 на 20. У Архиву је било 21, а нова систематизација предвиђа 18 запослених, Народни универзитет од 11 на 10, у ШАФ-у нема смањења и Регионални центар за таленте од 4, убудуће ће имати 3 запослена, каже већница Зорица Јовић.

Већници су донели и одлуку о постављању мањих монтажних објеката привременог карактера по зонама Знаће се локација, величина, број, намена, време коришћења.

У првој зони моћи ће да раде трафике, фотокопирнице, семенкаре, часовничарнице и друго.

Веће је признало право за 6 парова на исплату по 400 хиљада динара за вантелесну оплодњу.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 15 јануар 2018 14:50

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Ова година у знаку улице Боре Станковића и шеталишта у Бањи - Радио Телевизија Врање https://t.co/OBcrBegRuV via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter