Нови дом добитник признања за бонитет А плус

Највише признање за бонитет добило је јавно предузеће ''Нови дом'' А плус. Оно је доказ доброг финансијског пословања. У складу са тим предузеће је већ обезбедило средства за набавку мазута за наредни период.

Признање додељује Лондонска кућа са седиштем у Београду, задужена за оцену бонитета свих предузећа у Србији. Били смо пријатно изненађени и срећни због признања, јер смо радили у тешким условима, најбоље што смо могли, каже директор Горан Петровић.

Они  оцењују финансијско пословање предузећа. Токове новца и промет на жиро рачуну. Да ли је предузеће у блокади или не, дакле комплетно финансијско пословање. По њиховим критеријумима ми смо добили највише А плус признање, каже Петровић.

Ово предузеће је у неком ранијем периоду имало финансијских проблема, што Петровић везује за делатност којом се баве. У периодима набавке мазута рачун предузећа не може да задовољи потребе али се то постиже премошћавањем уз помоћ робних резерви или банака. Све се током године надокнади, тако је признање препорука партнерима за сарадњу.

Већ смо обезбедили 40 милиона динара за мазута за грејање током јануара и фебруара. На исти начин обезбедићемо средства и за наставак грејне сезоне и до почетка нове сва дуговања покрити, истиче Петровић.

Временске прилике иду на руку овом предузећу, иако су јутарње температуре веома ниске, па су могуће уштеде. Истовремено је порасла цена мазута, па једно потире друго. За ''Нови дом усвојена је и нова систематизација и смањен број запослених. Након градске одлуке о додељивање бриге о гаражама Паркинг сервису, још неколико запослених је сада на наки начин вишак, каже Петровић. Међутим за потребе посла радиће се прерасподела радних задатака.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 18 јануар 2018 13:50

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отежано изношење смећа у зимским условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/qVBpZMrxDR via @tripplesworld
"Досије новинар" - нова књига новинара Војкана Ристића - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFYDNWCTNB via @tripplesworld
У сусрет Европској недељи превенције рака грлића материце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7cZTbL7dXZ via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter