17 милиона динара за суфинансирање медија

Град Врање, издвојиће у 2018.години 17 милиона динара за суфинансирање медија. Ове године, по моделу рада Министарства информисања, биће расписана два јавна позива, одлучено је на данашњој седници градског већа. Један за суфинансирање телевизијских медијских садржаја, за шта ће бити издвојено 13,5 милиона динара, и један за суфинансирање штампаних медија, радија и портала за шта је предвиђено 3,5 милиона динара. Очекује се да конкурси буду расписани на следећој седници Градског већа.

Већници су на данашњој седници донели одлуку о утврђивању врсте, конкурса које се расписује за суфинансирање пројеката из буџета града Врања ради остваривањем јавног интереса из области јавног информисања. По угледу на рад Министарства информисања, ове године, ће се расписати два јавна позива, тако да ће одвојено конкурисати Телевизије с једне и портали, радио станице и штампани медији с друге стране.

„Планирана средства за суфинансирање пројеката из области јавног информисања су 17 милиона динара. И ове годне ће се расписати два јавна позива. Ићи ће један јави позив за суфинансирање пројеката за производњу медијских садржаја путем телевизије и један јавни позив за суфинансирање пројеката за производњу медијских садржаја за штампане медије, интернет медије, радио и новинске агенције. На данашњој седници је донета одлука о врсти конкурса а на следећој седници Г В ће бити расписан конкурс. Додељује се 13, 5 милиона за телевизије и продукције и 3,5 милиона за портале, радио станице и штампане медије и новинске агенције", каже Зорица Јовић.

Већници су усвојили и правилник о начину мерилима и критеријумима за избор пројеката из области културе и уметности  који се финансирају и суфинансирају из буџета.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 22 јануар 2018 15:16

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Изложбом ''Свети Сава Српски'' почела Светосавска недеља - Радио Телевизија Врање https://t.co/wMpNVwkAVf via @tripplesworld
Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter