СПС поново у локалној власти

После нешто више од 19 месеци СПС се враћа у градску власт. Добили су три места у Градском већу, а на сутрашњој седници Скупштине биће именована два кандидата. Помоћник градоначелника такође ће бити из редова СПС-а, као и директор спортске хале, Центра за развој услуга социјалне заштите, друштва Слободна зона. Из редова СПС-а биће предложен и кандидат за заменика начелника Градске управе, а добиће и једно од четири водеће позиције у Скупштини града, као и места у још 2 јавне установе и предузећа.

На Опен деју откривена су имена нових функционера СПС-а, који ће од сутра узети учешће у локалној власти. Како је истакао лидер социјалиста, Зоран Антић, у преговорима са СНС-ом нису водили уцењивачку политику, већ је све постигнуто заједничким договором и разумевањем.

''Ми ћемо у наредних неколико дана именовати председника скупштине друштва Слободна зона и то ће бити Владимир Симоновић, инжењер машинства из Врања. Што се тиче Градске управе тамо ће се по конкурсу бирати заменик начелника Градске управе, ми ћемо предложити нашег кандидата, али пре конкурса не желим да откривам то. Што се тиче Градског већа тамо смо добили 3 места, по предлогу градоначелника на сутрашњој седници именоваћемо два члана већа и то ће бити Дејан Ивановић, професор физичке културе из Врања у ресору који је водио Дејан Бајрамовић. Други члан већа ће бити Небојша Зупанчић, економиста и предузетник из Врања и он ће бити у ресору који је до сада покривао Горан Костић. Што се тиче помоћника градоначелник на то место биће именован Жикица Антанасијевић, дипломирани инжењер пољопривреде, и он ће покривати ресор који је до сада покривао Зоран Велиновић, као помоћник градоначелника'', каже Зоран Антић, председник ГрО СПС.

Сутра ће бити именовани и директор Спортске хале, а на овом месту наћи ће се Бобан Младеновић, дипломирани економиста из Врања, као и директор Центра за развој услуга социјалне заштите, а то ће бити Ивана Тасић, дипломирани правник из Врања. Ово су имена која су за сад договорена са СНС-ом. Како истиче Антић, циљ је био да се не дотичу позиције и функције које покрива Српска напредна странка, већ да СПС уђе на оне позиције, где може да одговори квалитетним кадровима. У неких 15-20 дана биће позната и имена која ће заузети позиције у јавним предузећима и установама.

''Ми желимо да са највећом и најјачом политичком странком у граду држимо један ниво кооперативне сарадње, добрих међустраначких односа и мислим да су они после две и по године у апсолутно узлазној линији и ићи ће у потпуно позитивном смеру'', рекао је Зоран Антић, председник ГрО СПС.

СПС ће предложити и кандидата за заменика начелника Градске управе, а добиће и једно од четири водеће позиције у локалној самоуправи, али до званичних договора неће иступати са именима која се могу наћи на овим позицијама.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 24 јануар 2018 14:35

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Ова година у знаку улице Боре Станковића и шеталишта у Бањи - Радио Телевизија Врање https://t.co/OBcrBegRuV via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter