Сусрет песника са ученицима

Песници Власта Ценић и Жикица Димитријевић сусрели су се са ученицима основних школа у Врању и казивали стихове. Пренели су ученицима светосавске поруке љубави, слоге и заједништва и разговарали  о стваралаштву за децу.

Ученици нижих разреда Основних школа у Врању имали су прилику да чују како песници казују стихове које су написали. У библиотеци школе „Радоје Домановић“ окупили су се они који воле овакву врсту књижевног стваралаштва. Шаљиви стихови и на књижевном језику и на дијалекту мамили су им осмехе.

Изјаве ученика који су истакли да им се ови стихови допадају и да сами такође читају стихове Током „Светосавске недеље“ ови писци боравили су и у сеоским школама, као и у вртићима Предшколске установе „Наше дете“.

Песници су имали прилику да провере како млада читалачка публика реагује на оно што су написали.Књижевни критичари процењују да је најтеже писати за децу, јер они непогрешиво препознају искреност.

Власта Ценић и Жикица Димитријевић казали су да су овакви сусрети са читаоцима нека врста теста колико су успешни као ствараоци. Срећни су што су имали такву прилику да им пренесу светосавске поруке, љубави, слоге и заједништва.

Током „Светосавске недеље“ ови писци сусрели су се са ученицима и у сеоским школама, као и са најмлађима у вртићима Предшколске установе „Наше дете“.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 26 јануар 2018 16:44

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Ова година у знаку улице Боре Станковића и шеталишта у Бањи - Радио Телевизија Врање https://t.co/OBcrBegRuV via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter