Листа награђених студената проширена за још петоро

Текст јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката из области културе, као и текст конкурса за попуњавање места заменика начелника Градске управе, усвојени су на данашњој седници већа у Врању. Донета је и одлука о краткорочном и дугорочном задуживању.

Јавни конкурс биће објављен након избора штампаног медија у коме ће бити објављен текст конкурса. За област културе издвојено је 7 милиона динарa.

Области су познате народно и изворно стваралаштво, филмска и позоришна уметност итд. Mоћи ће да конкуришу удружења, самостални уметници и уметници, али не и физичка лица, каже већница Зорица Јовић. Донета је и одлука о задужењу града и то краткорочни кредит од 80 милиона и дугорочни од 150 милиона динара. Краткорочни кредит подижемо због могућих блокада као што је био случај са Новоградњом. Дугорочни због капиталних објеката, када је потребно авансирати неке радове, каже већник Иван Станковић.

Изабрани су чланови Локалног савета за запошљавање, као и Комисије за праћење стручне праксе. Ранг листа најбољих студената који су награђени са 24 имена, прошириће се за још 5. Већница Јовић каже да је још 5 студената допунило своје пријаве, са потврдама о уписи зимског семестра и тиме су добили право на награду. Тако је град наградио укупно 29-оро студената.

Већници су донели одлуку о покретању поступтка за давање у закуп простора за постављање објеката путем јавног надметања.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 01 фебруар 2018 14:05

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Локални путни правци проходни према Барелићу, Пољаници и Кривој Феји - Радио Телевизија Врање https://t.co/6rZOkLVJgP via @tripplesworld
Криза власти у Прешеву - Радио Телевизија Врање https://t.co/e1sqDidU0x via @tripplesworld
У току конкурс за проjекте из области културе - Радио Телевизија Врање https://t.co/wfpGhga3HN via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter