"Јумко" отворио нови погон у Бујановцу

У присуству високих  државних функционера, Јумко је данас у Бујановцу отворио нови погон конфекције. Нови погон отворен је у Симповом објекту који је узет под закуп и у њему тренутно ради 30 радника у једној смени.

Свечаном отварању присуствовао је министар одбране Александар Вулин, државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић, начелник генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић, народни посланици Славиша Булатовић и Ненад Митровић, начелник Пчињског управног округа, директори јавних предузећа, установа, организација и бројни грађани. 

Шест месеци од отварања погона балистике,  Јумко је у Бујановцу  данас отворио нови погон за производњу и израду ламинираних материјала за униформе војске и полиције.

У погону тренутно ради 30 радница у једној смени, а за десетак дана погон ће радити у две смене и биће упошљено 64 радника. Радници су прошли обуку у Јумку и прилика да раде у погону у Бујановцу за већину је добродошла, будући да се ради о грађанима Бујановца и околине.

У овом погону ће се производити око пет хиљада комплета униформи месечно. Посао је уговорен, а како би се испоштовали рокови, Јумко је отворен за обуку нових радника.

„Добијањем послова од Министарства одбране и подршку Министарства привреде, Јумко је 2018. попунио скоро све капацитети тако да сада размишљамо о пословима у 2019. години", рекао је Бранислав Трајковић, директор Јумка.

До сада је Војсци Србије испоручено око 55 хиљада нових униформи. Планира се модернизација униформи, па ће сарадња са Јумком, по речима начелника Генералштаба, бити настављена.

"За војску је решено стратегијско питање, а то је поуздано снабдевање војске униформама. Ово је доказ да и домаће фирме могу одговорити таквом задатку и наша жеља је да идемо даље да се у Јумку шију и наше службене униформе“, каже Љубиша Диковић, начелник Генералштаба.

"Ми смо ушли у пројекат опремања наше војске и сваки наш војник мора да има најмање 2 комплета униформи. Тај посао је добио Јумко и добро га ради. Овог месеца смо поделили 8 хиљада комплета. Донели смо и заједнички план о новим униформама, најпре за припаднике специјалних јединица", истиче Александар Вулин, министар одбране.

Очекује се проширење погона балистике, каже државни секретар Стевановић и подсећа на УППР који је у процедури. 

"Подсећам вас да је у процедури израде УППР за ову компанију и ово што се дешава у Бу деловаће да се мере предвиђене УППР-ом дугорочно спроведу и да свакако Јумко дугорочно ради за војску, полицију, па онда  и за трећа тржишта. Ово је велики дан за Бујановац али и за владу јер се држимо политике да југ Србије дижемо и стављамо где му је и место", појашњава Драган Стевановић, државни секретар МИП.

Ускоро ће бити расписан конкурс за израду нове радне униформе, најавио је министар.  У опремање и адаптацију простора у коме ради нови погон Јумка уложено је десет милиона динара.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 01 фебруар 2018 15:34

1 коментар

  • Ivan
    Линк коментара Ivan четвртак, 01 фебруар 2018 19:43

    Otvoren je novi pogon Jumko Balistika jos prosle godine u prisustvu premijerke Brnabic. Ali taj pogon jos uvek ne radi, ko ne veruje nek ide u Jumko da proveri. Daj boze da nije isti slucaj i ovaj u Bujanovcu.

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Ова година у знаку улице Боре Станковића и шеталишта у Бањи - Радио Телевизија Врање https://t.co/OBcrBegRuV via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter