Социјални програм и за раднике Гумопластике

Радници бујановачке Гумопластике, у штрајку су од  јула прошле године. Незадовољни финансијском ситуацијом, желе социјални програм и смену руководства предузећа због, како кажу, недовољног ангажовања код решавања вишка запослених. За непуних месец дана, на ове проблеме биће стављена тачка, каже државни секретар у Министарству привреде, Драган Стевановић.

Радници бујановачке Гумопластике, њих око 60, тренутно су у штрајку  и очекују да им држава помогне око социјалног програма. Из Министарства привреде поручују да ће бити урађено оно што је најбоље за Гумопластику.

Драган Стевановић, државни секретар Министарства привреде каже да ће држава омогућити социјални програм свима који то желе:

„Не верујем да ће проћи више од месец дана ми ћемо ставити тачку на овај проблем а потом ћемо предузеће увести у стечај заштитити имовину и ако се стекну услови да се то прода онда да се прода, а ако не они који то буду желели моћи ће да закупе простор, ту раде, обављају делатност и те исте људе који су радили ангажују и запосле“, каже Драган Стевановић, државни секретар у Министарству привреде.

Стевановић каже да нема разлога за штрајкове, апелује на стрпљење и подсећа да ће бити урађено оно што је најбоље за Гумопластику.

Држава ће обезбедити средства за сва предузећа из портфолија Министарства привреде и социјални програм ће бити спроведен. Тренутно је само процедурални застој, каже Стевановић.

„Министарство за рад и социјалну политику мора да преиначи одлуку по којој исплаћује социјалне програме зато што смо ушли у нову 2018. годину и пре неколико дана смо дали одређене импуте колико предузећа имамо у портфолију, колико радника, како би могли да креирају формат уредбе односно да га уподобе броју радника и нивоу средстава који ће се за целу Србију определити за 2018.", рекао је Драган Стевановић, државни секретар у Министарству привреде.

Држава је власник 86 посто капитала у бујановачкој Гумопластици. Остало припада акционарима.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 02 фебруар 2018 14:08

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Изложбом ''Свети Сава Српски'' почела Светосавска недеља - Радио Телевизија Врање https://t.co/wMpNVwkAVf via @tripplesworld
Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter