"Србија у ритму Европе" у Врању

Мила Николић и Емилија Мишић представљаће Врање на престижном такмичењу ''Србија у ритму Европе'' које се јуна одржава у Нишу. Град Врање први пут учествује на овом највећем дечјем музичком такмичењу у Србији, које окупља 22 општине у Србији.

У пројекту ''Србија у ритму Европе'' учествовали су ђаци свих основних и средњих школа са територије града. У првом кругу било је 80 учесника, а у ужи избор ушао је 31 ученик.

''Пријавила сам се преко школе и пошто се већ бавим певањем мислила сам да је добро да се опробам и у оваквој врсти такмичења, пошто се бавим соло певањем'', каже Мила Николић.

Град Врање први пут је узео учешће у овом престижном музичком такмичењу и тако се нашао међу 22 града који ће се такмичити у финалу јуна месеца. Сваки од градова има задатак да представи по једну европску земљу песмом и игром, а финале ће бити одржано у Нишу који је прошлогодишњи победник манифестације и као такав представљаће Србију.

''Град Врање се придружио овом пројекту и заиста могу да истакнем задовољство што смо узели учешће. Било је 80-ак деце, прошло је 31 дете, видећемо како ће жири данас да изврши процену. Битно је ово дружење, да децу сакупимо и померимо са улице и укључимо у лепе пројекте, нема ништа лепше од музике'', рекао је Ненад Антић, заменик градоначелника.

Такмичење ''Србија у ритму Европе'' реализује се већ 10 година и окупља младе таленте из целе Србије.

''Ми ћемо данас одабрати децу која ће представљати Португал. Пробе одмах крећу. Екипа која ће долазити једном недељно и обучавати децу. Циљ је подстицање, развијање и препознавање младих талената на територији Србије, њихово имплементирање у постојеће инфраструктуре и промоција интеркултуралности'', нагласио је Игор Карадаревић, директор програма ''Србија у ритму Европе''.

Врање ће представљати Мила Николић из Гимназије ''Бора Станковић'' и Емилија Мишић, ученица  ОШ ''Вук Караџић''. Оне ће певати на португалском, а припремаће их стручни тим из области музике. Град који победи на такмичењу биће следећи домаћин манифестације ''Србија у ритму Европе''.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отежано изношење смећа у зимским условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/qVBpZMrxDR via @tripplesworld
"Досије новинар" - нова књига новинара Војкана Ристића - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFYDNWCTNB via @tripplesworld
У сусрет Европској недељи превенције рака грлића материце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7cZTbL7dXZ via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter