419 грађана прегледано у акцији Војске Србије

У акцији бесплатних превентивних прегледа које су организовали Војска Србије и Министарство одбране у Врању је прегледано 419 грађана. Прегледи су обухватали офталмолошке, ортопедске, неуролошке, прегледе из области оториноларингологије и гастроентерологије. Рађени су и ултразвучни прегледи абдомена, одређивање шећера у крви и по потреби допунске основне лабораторијске анализе.

Преко 200 пацијената заказало је прегледе код шест лекара Војне болнице из Ниша, који су у суботу обавили бесплатне прегледе у касарни ''1300 каплара'' у Врању. Било је много и оних који су дошли без заказаног прегледа, али су лекари изашли свима у сусрет, те је до краја акције прегледано 419 грађана.

"Ја мислим да треба чешће да долазе јер људи немају често прилику да долазе код ових лекара."

Ово је први пут да су наши суграђани били у прилици да се бесплатно прегледају код лекара војне болнице. У тиму су били интерниста, неуролог, ортопед, офталмолог, орл специјалиста и радиолог који је вршио преглед абдомена, дојке и штитне жлезде.

''Што се тиче даљег лечења са нашим извештајем, ако преглед није завршен због додатних дијагностичких процедура, врата војне болнице су отворена и то нећемо наплаћивати. Што се тиче нових пацијената који нису данас дошли постоји могућност да се пацијенти на регуларан начин прегледају у војној болници, с обзиром да смо ми склопили уговор са РФЗО за 2018. годину под једнаким условима као што се пацијент упућује у Клинички центар Ниш пацијенти могу да дођу и у нашу установу'', рекао је потпуковник Др Горан Милојковић, помоћник управника Војне болнице Ниш.

На југу Србије лекари Управе за војно здравство присутни су у Босилеграду, где помажу локалном становништву.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Одлагање трудноће један од феномена 21. века - Радио Телевизија Врање https://t.co/i1J8C3y0Y4 via @tripplesworld
Ухапшено лице са потернице - Радио Телевизија Врање https://t.co/YW3wzrGJeq via @tripplesworld
Састанак Парламента привредника у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/6e8g5vVd2p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter