Мале богиње и у Хану, потврђена 4 случаја

Морбиле су се појавиле и у општини Владичин Хан, коју су до сада заобилазиле. Тако је укупан број оболелих у округу достигао цифру од 87. Међу оболелила су и здравствени радници.

Неповољна је епидемиолошка ситуација по питању морбила на подручју округа, јер се константно региструју нови случајеви обољевања, каже Слађан Станковић, епидемиолог. Најновије је да има оболелих и у Владичином Хану.

Ту су 4 оболела и још 10 под сумњом. Укупан број оболелих на подручју округа је 87оро. Највише у Сурдулици 60, у Бујановцу 11, у Прешеву 7 и у Врању 5. Још 30 особа у Сурдулици је под сумњом, где је проглашена и епидемија, каже епидемиолог др Слађан Станковић.

Неопходно је строго поштовање пооштреног епидемиолошког надзора. Ревизија вакцинационих картона и позивање деце од 12 месеци до 14 година на вакцинацију. Такође ће бити организована и вакцинација здравствених радника, јер међу оболелима су и они.

Од морбила је оболело и седам здравствених радника, за које се данас завршавају спискови оних који треба да се вакцинишу, истиче Станковић.

Према још увек незваничним подацима, повећано је интересовање родитеља за вакцинацију деце, чак и оних који су били против.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 05 фебруар 2018 14:13

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Ова година у знаку улице Боре Станковића и шеталишта у Бањи - Радио Телевизија Врање https://t.co/OBcrBegRuV via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter