Упис стамбених заједница у Врању ни до 50 одсто

На територији Врања регистровано је око 210 стамбених заједница. Од тога ни половина није уписана у регистар. Рокови за овај посао, који је законска обавеза, истичу почетком марта.

Ради ефикасног система управљања, крајем 2016. године донет је Закон о становању и одржавању зграда. Тиме су станари постали обавезни да пријаве и упишу у регистар стамбене заједнице у којима живе. Рок за пријављивање истекао је 12. децембра прошле године. Од јануара су службе комуналне инспекције кренуле у обилазак.

Бобан Антанасијевић начелник Инспекцијских служби града Врања рекао је да је пријављено свега 87 стамбених заједница од укупно 210 колико их има на територији града Врања.

Свим станарима који се нису уписали у регистар стамбених заједница дат је рок од 40 дана да то учине. За регистрацију је неопходно да власници станова плате од 250 до 300 динара за разне административне таксе и услуге.

Антанасијевић је нагласио да ће након тога бити одређен рок од још 15 дана. Они који и после тога нису уписали стамбене заједнице у регистар биће кажњени са 50 хиљада до два милиона динара.

Када је реч о професионалним управницима, тамо где их станари нису изабрали или одредили из својих редова, одредиће их локална самоуправа.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 06 фебруар 2018 14:48

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Показни тренинг Вање Грбића - Радио Телевизија Врање https://t.co/ldE3XJrCVw via @tripplesworld
Усвојен програм фестивала ,,Врањска градска песма" - Радио Телевизија Врање https://t.co/VzZUuyq3Ju via @tripplesworld
Седми меморијални турнир ''Миша Поповић'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/2qHY4GUOVs via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter