„Стара варош“ у Врањској Бањи

Врањска Бања осим по топлој и лековитој води, ускоро би могла бити позната и по једном новом насељу вишеструке намене. Град и градска општина укључили су све ресурсе у реализацију идеје да се најтоплија бања у Европи оплемени новим садржајима.

У вили Мозер  одржан је састанак на коме је представљен пројекат изградње новог туристичког спортско-рекреативног центра у Врањској Бањи насловљен као „Стара варош“. Овај својеврстан комплекс врањског наслеђа требало би да обогати туристичку понуду овог краја, чуло се на скупу. Ради се о потпуно новом насељу вишеструке намене са специфичним архитектонским решењем које би, по речима председника градске општине, требало да се изгради у Врањској Бањи.

„Ми смо одржали састанак са потенцијалним инвеститором који је заинтересован за изградњу једног туристичког комплекса са пратећим садржајем. Ово је први радни састанак са свим потребним службама како би се испитали потенцијали постојеће локације. Инвеститори су истакли интересовање за пројекат „Стара Варош стари град“  а ми као локална самоуправа смо спремни да им у складу са законом понудимо парцелу од 10 хектара", каже Драган Сентић, председник Градске општине Врањска Бања.

Данашњем састанку, осим руководства градске општине Врањска  Бања, присуствовали су заменик градоначелника Ненад Антић, главни градски урбаниста Јелена Марковић и начелница Урбанизма Јована Антић, помоћник градоначелника Славољуб Стојменовић и већник Чедомир Марковић.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 07 фебруар 2018 14:32

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отежано изношење смећа у зимским условима - Радио Телевизија Врање https://t.co/qVBpZMrxDR via @tripplesworld
"Досије новинар" - нова књига новинара Војкана Ристића - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFYDNWCTNB via @tripplesworld
У сусрет Европској недељи превенције рака грлића материце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7cZTbL7dXZ via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter