Пролећно сређивање града

Орезивање стабала и садња цвећа на локацијама које су у надлежности Комрада већ је почела. Тренутно се ради дрворед у Партизанској улици, а уследиће хигијена стабала и травњака, наставак орезивања и садња цвећа тамо где је то потребно. Већ су засађене љубичице на шеталишту и потезу око градске управе у претходних десетак дана.

С обзиром да нам је пролеће стигло раније, што се тиче температурних прилика, раније су и почеле редовне активности службе одржавања јавног предузећа Комрад.

''Ово и наликује на пролеће и сваки леп дан користимо да завршимо дрворед који смо почели јесенас. Тренутно смо у Партизанској улици, од јуче смо кренули са овим пословима и наставићемо то кад год време дозвољава. Уназад десетак дана у шеталишту смо садили љубичице, вршили допуну код Чика Митиног споменика'', каже Наташа Михајловић, шеф градског зеленила.

Реч је о редовним активностима ове службе, а до пролећа остаје још низ активности које би требало да се реализују како би наш град попримио лепши и здравији изглед.

''До пролећа да се спроведе хигијена стабала, да се заврши дрворед, хигијена травњака и да природи пружимо на вољу да заврши оно што треба'', истиче Наташа Михајловић, шеф градског зеленила.

Надлежни из градског зеленила надају се умереним температурама током лета, како би биљке могле да опстану. Подсећамо да су из Фонда за заштиту животне средине обезбеђена и средства за садњу платана и јавора у Маричкој, Радничкој и улици Париских комуна, која се такође периодично наставља када год то дозволе временске прилике. Ово пејзажно архитектонско уређење почело је крајем новембра. Након заседања Скупштине биће одређено још локација и ова акција ће се наставити како би се улепшали улази у сам град, а осим дрвореда биће уређене и зелене површине.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 09 фебруар 2018 13:56

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Одлагање трудноће један од феномена 21. века - Радио Телевизија Врање https://t.co/i1J8C3y0Y4 via @tripplesworld
Ухапшено лице са потернице - Радио Телевизија Врање https://t.co/YW3wzrGJeq via @tripplesworld
Састанак Парламента привредника у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/6e8g5vVd2p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter