A+ A A-

Саопштење ГУ: Збрињавање напуштених паса јавно и транспарентно

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

На званичном градском сајту објављено је саопштење у коме стоји да је Град Врање донео Одлуку о додели уговора за услуге обезбеђења адекватног прихватилишта за смештаj напуштених паса фирми „Авениjа МБ“ из Београда. За ову jавну набавку мале вредности, на адресу града стигла jе само jедна благовремена понуда без недостатака из конкурсне документациjе, коjа jе одговорала критериjуму "наjнижа понуђена цена", због чега jе фирма из Београда изабрана за наjповољниjег извођача. Максимални предвиђени износ уговореног посла износи 3 милиона 750.000 динара без ПДВ-а и временски jе ограничен на годину дана или до утрошка предвиђених средстава.

Хватање и збрињавање напуштених паса, између осталог, подразумева квалитет, брзину, дехелминизациjу, вакцинациjу, уградњу чипа, стерилизациjу, као и смештаj напуштених паса у прихватилиште,  у складу са Законом о добробити животиња, Законом о ветеринарству, а контролу хватања и проверу броjа паса вршиће инспекциjа зоо хигиjене при Одељењу за инспекциjске послове.

Градска управа jе процес спровела jавно и транспарентно у складу са законом и прописаним одредбама уз пуно поштовање процедура о Јавним набавкама, а сва документа уредно су обjављена на порталу Jавних набавки  и званичном градском саjту. Градска управа Града Врања, такође,  истиче да  право присуства отварању понуда ниjе искористио нико од заинтересованих грађана и регистрованих удружења за заштиту животиња.

У саопштењу се додаје да је само током претходне године, из градског буџета исплаћено око 5 милиона динара на име одштета због уjеда паса, па ће реализациjом поменутог уговора трошкови  и издваjања из градског буџета по овом основу бити вишеструко мањи, док ће политика смањења популациjе напуштених паса имати адекватан карактер.  

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 101 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17381751
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
4369
10330
14699
16605719
284148
276634
17381751

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Радио емисије

И ја сам твој пријатељ

Идентитет Рома

Калдрма на мрежи

Ритам града

 

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.