Градоначелник Миленковић на састанку о унутрашњем диjалогу о КиМ

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић присуствовао jе округлом столу градова и општина у Нишу, у оквиру процеса „Унутрашњег диjалога о Косову и Метохиjи“. Градоначелник Миленковић jе рекао да jе потребан прагматичан приступ у односима српског и албанског народа, напомињући значаjну улогу општина и градова jуга централне Србиjе, међу коjима jе и Град Врање.

"Добар део и сада активних предузећа из Врања има своjе тржиште и пословне партнере на Косову и Метохиjи. Даљи раст и развоj таквих бизниса треба национално и локално подстицати“, рекао jе Миленковић.

„Jедан од предлога може бити и организовање билатералних и мултилатералних сусрета jединица локалне самоуправе уз асистенциjу СКГО-а, НАЛЕД-а, као и повезивање образовних и културних институциjа, наравно, уз пуну сагласност и мониторинг надлежних органа Републике Србиjе“, истакао jе у свом обраћању градоначелник Врања Миленковић. Према његовим речима, на оваj начин би била послата jасна порука да доследна и чврста одбрана српских националних интереса не искључуjе решавање заjедничких изазова обичних људи, различитих вера и нациjа.

Састанку у Ректорату Универзитета у Нишу присуствовали су, између осталих, и Марко Ђурић, директор Канцелариjе за Косово и Метохиjу, Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе и Боjан Стевић, државни секретар у МДУЛС.

Округли сто организовала jе Стална конференциjа градова и општина у сарадњи са Радном групом Владе Републике Србиjе за пружање подршке унутрашњем диjалогу о Косову и Метохиjи.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Одлагање трудноће један од феномена 21. века - Радио Телевизија Врање https://t.co/i1J8C3y0Y4 via @tripplesworld
Ухапшено лице са потернице - Радио Телевизија Врање https://t.co/YW3wzrGJeq via @tripplesworld
Састанак Парламента привредника у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/6e8g5vVd2p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter