Почетак изградње Фабрика за пречишћавање отпадних вода у априлу

Велики су послови пред Водоводом у овој години, јер се очекује почетак изградње Фабрике за пречишћавање отпадних вода. Спремају се и планска документа за трећу висинску зону и села у окружењу града.

Према најавама које стижу из Водовода, 2018. ће бити година великих радова. Један од највећи је посао који се финансира средствима КФВ-е банке.

Сви су изгледи да ће у априлу почети радови на изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода. У току је избор извођача радова, јавило се неколико фирми и када та процедура буде завршена, радови могу да почну, каже директор Водовода Горан Ђорђевић.

У овој години радиће се пројекти за трећу висинску зону, као и за сва села у окружењу, јер су многи пројекти лоши, нарочито онај за село Нерадовац. Да би се тај пројекат реализовао била је неопходна  експропријација приватног земљишта, а то кошта. Зато се приступило изради нових пројеката.

Опредељење свих је да свако село мора да добије здраву, контролисану води и да им омогућимо употребу те воде. Они имају своје водоводе и могу да бирају коју ће воду да користе, додаје Ђорђевић.

Водовод ће бити ангажован и на извођењу радова када је у питању реконструкција градских саобраћајница, међу којима су и оне од капиталног значаја.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Бања у знаку фруле - Радио Телевизија Врање https://t.co/Q2e1iB1ScR via @tripplesworld
Временска прогноза за ову недељу у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/HTBnERZjBe via @tripplesworld
Градски штаб за ванредне ситуације предузима превентивне мере - Радио Телевизија Врање https://t.co/48NKawu0Cz via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter