Плаћање пореза могуће и у понедељак

Ко не плати прву рату пореза на имовину и рату накнаде за заштиту животне средине, моћи ће то да уради и у понедељак, без зарачунавања затезне камате. Због државног празника, рок је померен.

Иван Станковић, већник за буџет и финансије каже да је данас предпоследњи дан за уплату прве рате пореза на имовину и накнаде за заштиту животне средине за ову годину. Због државног празника, уплате у понедељак водиће се као плаћање у року. Порез се плаћа квартално у четири рате до добијања новог решења. Аконтација се одређује према решењу о порезу на имовину за 2017. годину, тако што се укупан износ подели на четири дела. Касније се по добијању решења износи рата мењају. Уколико се рата пореза не плати на време зарачунава се затезна камата. База обвезника проширена је за хиљаду у односу на прошли годину. Од марта почиње провера квадратуре пријављеног стамбеног и пословног простора, тако да сви грађани који имају промене, треба да поднесу нову пореску пријаву.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 14 фебруар 2018 14:12

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Ова година у знаку улице Боре Станковића и шеталишта у Бањи - Радио Телевизија Врање https://t.co/OBcrBegRuV via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter