О изградњи и уређењу Бање по први пут без сагласности града

Одборници Скупштине Градске општине Врањска Бања су на данашњој седници по први пут усвојили неке одлуке. Услед промене Статута, усвојен је Програм изградње и уређења грађевинског земљишта у јавној својини за 2018. Одлука о организацији Управе Градске општине и промени Пословника Скупштине. Промењен је и састав Већа будући да су два већника поднела оставку.  

По први пут без предходне сагласности Скупштине Града Врања, одборници Градске општине Врањска Бања усвојили су Програм изградње и уређења грађевинског земљишта у јавној својини ове градске општине за 2018. Статут Градске општине промењен је у децембру прошле године и донео већу самосталност у одлучивању. Председник Градске општине Драган Сентић, каже да ће усвојени Програм изградње и уређења грађевинског земљишта омогућити да сами Бањчани одлучују о приоритетима ове градске општине:

„Овај програм је развојног карактера и за његову реализацију располажемо са 81 милион 40 хиљада динара. Средства ће бити уложена у побољшање инфраструктуре, обухваћени су капитални објекти  од виталне важности за градску општину. Посебна пажња посвећена је одржавању локалних саобраћајница, не категорисаних путева, саобраћајница, ударних рупа, кинета и ригола и изградњи затворених јаркова“, рекао је Драган Сентић, председник Градске општине.   

У плану је уређење шеталишта, простора око балон сале, атмосферске канализације, тротоара, трим стаза, зелене пијаце. Промена Статута условила је и доношење Одлуке о организацији Управе градске општине Врањска Бања.

„Општинска управна јединица која је сада променила назив у управу градске општине има већу самосталност то су послови комуналне делатности, програм уређења у јавној својини и послови јавних набавки и одређени финансијски послови“, истиче Љиљана Манасијевић.

У пракси ово значи да више неће бити потребна сагласност Градског већа, и начелника градске управе већ ће већници и одборници градске општине самостално одлучивати. Новина је што ће убудуће  о коефицијентима зарада постављених, изабраних и именованих лица одлучивати мандатно-имунитетска комисија градске општине.

На питање о датуму почетка рада базена у Балон сали који је иначе отворен 26.јануара на Дан Градске општине, Сентић каже:

„Очекујемо само фискалну касу и базен ће почети да ради. Имали смо проблема јер пројекат није био испоштован у једном делу јер се раније градило ко како је хтео, сада смо добили све потребне дозволе и папире.“

На данашњој седници је промењен и састав Већа градске општине јер су два одборника поднела оставку. Уместо Новице Ђорђевића област планирање, пројектовање и уређење зелених јавних површина преузеће Данило Јоксић, а  уместо Звездана Рамића, област социјалне политике и националних мањина припала је Раши Раћиповићу.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 14 фебруар 2018 15:47

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Ова година у знаку улице Боре Станковића и шеталишта у Бањи - Радио Телевизија Врање https://t.co/OBcrBegRuV via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter