A+ A A-

Скупштина у знаку задужења и ликвидације Скијалишта

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Дневни ред данашње 22. седнице градског парламента у Врању, проширен је са преко 10 тачака везаних за промене у Надзорним, Управним и школским одборима, тако да се расправљало о 38 тачака. Из дневног реда повучена је тачка Локални акциони план за побољшање положаја Рома и Ромкиња на подручју града, а додата тачка: одлука о симболима града.

На 22- ој седници Скупштине града, верификовани су мандати одборнику Игору Андонову из СДС-а, након пресуде Управног суда и одборницима Катарини Манасијевић из СНС, Ненаду Величковићу и Николи Јовићу из СПС-а. Прва тачка била је задужење града, а образложио је већник за буџет и финансије.

Планирано задужење је 230 милиона динара. Ради се о краткорочном кредиту од 80 милиона, који ће бити враћен до краја године и дугорочном од 150 милиона динара. Укупно задужење града из године у годину смањује, истако је већник Иван Станковић.

Чак седам тачака било је посвећено одлукама о изради плана Детаљне регулације за различите локације, које су одборници усвојили. Највећи део седнице протекао је у знаку изношења опречних ставова по питању ликвидације предузећа Скијалишта Бесна Кобила и намирења обавеза овог предузећа у износу од 15 милиона динара.

Мирољуб Стојчић, одборник каже да неки подаци у извештају изазивају сумњу и да су на појединим ставкама велики износи, а да је град тај који ће сносити одговорност за такве преузете обавезе. Дејан Манић одборник, истиче да за ненаменско трошење постоје органи који треба да утврде то, уколико га је било, а не да се злоупотребљава скупштинска говорница.

Већином гласова одборници су усвојили  ликвидациони извештај и посебан програм намирења повериоца у ликвидационом поступку за предузеће Скијалишта Бесна Кобила.

Усвојене су одлуке о социјалној заштити, програм Фонда за заштиту животне средине и донете су одлуке о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини. У јавним установама дошло је до промена у Надзорним и Управним одборима, као и у појединим школским одборима.

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 150 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17365815
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
6444
9541
62384
16512223
268212
276634
17365815

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

ТВ ЕМИСИЈЕ

Сазнајте

Пази снима се

Заједно

Разгледница

Радио емисије

И ја сам твој пријатељ

Идентитет Рома

Калдрма на мрежи

Ритам града

 

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.