Форум жена СПС: Равноправност у друштву и политици

Припаднице Форума жена Социјалистичке партије Србије, градског одбора у Врању поводом 8. марта, Дана жена, изашле су на шеталиште како би музиком, добрим расположењем и понеким слаткишем увеселиле припаднице лепшег пола.

 

Уз симболичне дарове, добро расположење и музику, Форум жена СПС-а честитао је свим припадницима лепшег пола Међународни дан жена, 8. март.

''Форум жена је посебан облик организовања и деловања који ради на афирмацији и заштити права жена, породице и полне равноправности, па смо управо због тога на овај дан желели да подсетимо све наше суграђане да је ово била велика борба за једнакост и равноправност жена и мушкараца, што се тиче и социјалне и економске и политичке равноправности'', рекла је Лидија Новковић, председница Форума жена СПС.

Социјалисти истичу да у својим редовима имају много успешних жена, које носе једнако велику одговорност и заузимају важне функције у партији и друштву.

''Ми као партија леве политичке оријентације негујемо права не само жена, већ права свих друштвених група, поготово је наш акценат на женама, јер смо међу првима формирали Форум жена још 2005. године. Жеља и смисао прославе је да се подсетимо борбе за права жена и да је жена један равноправни сегмент у нашем друштву, раме уз раме са мушкарцима, а у нашој партији жене имају велику улогу'', истакао је Зоран Антић, председник Гро СПС.

Пролазнице су уживале у музици и слаткишима које је даровао Форум жена, а припаднице  партије и остали чланови подсетили су на улогу и права жена у друштву.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 08 март 2018 15:02

1 коментар

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Планови врањског театра за ову годину амбициозни и иновативни - Радио Телевизија Врање https://t.co/oiOp1bqH4B via @tripplesworld
Обавезна наплата боравишне таксе - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFarQ5cM7l via @tripplesworld
ГрО СНС: Тек сада нећемо стати и увек ћемо и свуда побеђивати! - Радио Телевизија Врање https://t.co/VcilV8EqWA via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter