Одштампајте ову страницу

Да се зна шта је чије..

Комплетна имовина са којом располажу локалне самоуправе мора да буде уведена у легалне токове. То се односи како на стамбене јединице тако и на пословни простор.

Једном добијен стан због социјалне угрожености породице, не треба заувек да остане у тој категорији. Прилике се мењају, а пракса у Србији је била да о томе нико није водио рачуна. Тако су појединци и трговали тим становима, а да при том нису плаћали никакву закупнину.

Што се тиче станова, Централна комисија је урадила посао као и Центар за социјални рад. Мислим да треба да буду агилнији у Градској управи. Они нису неозбиљни, али као да постоји страх од тог посла. Није нама у интересу да избацимо неког из стана, већ да га уведемо у легалне токове, каже Данијела Милосављевић, већница.

Истовремено се ради се и попис пословних објеката у власништву града, којих није мало. Може их бити и више, нарочито у случајевима фирми које имају финансијске обавезе према граду и које би могле уступањем некретнина да то реше.

Построје удружења која годинама бораве у објектима где не плаћају ни закуп ни комуналије и то такође морамо да уредимо. Људи су вољни да се то среди, а не да им бане инспекција.

Милосављевићева истиче да не критикује предходну власт, јер је такав тренд био у целој земљи. Међутим, ако желимо у Европску унију све то морамо да средимо и да се зна са чиме располажемо.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 13 март 2018 13:26