Такмичење градова и општина - Узми рачун и победи 2018.

Према подацима Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД), Град Врање, Општина Блаце и Градска општина Савски венац, налазе се на првом месту у досадашњем току такмичења општина и градова у прикупљању фискалних рачуна и слипова у наградној игри ,,Узми рачун и победи 2018".

Право учешћа имају све јединице локалне самоуправе, које су подељене по броју становника у три такмичарске категорије - мале, средње и велике. Ранг листе праве се на основу броја послатих рачуна и слипова по глави становника, а девет локалних самоуправа, по три првопласиране у свакој категорији биће награђене са по 23.000 евра.

Средства из наградног фонда намењена су за опремање и обнову школа, болница, вртића, тргова и других објеката и добара од јавног значаја по избору грађана. Најбоље локалне самоуправе додатно ће освојити и Телеком зону бесплатног интернета. Коначна ранг листа биће позната по завршетку другог круга наградне игре, крајем априла ове године.

Закључком Владе Србије, Министарство државне управе и локалне самоуправе, задужено је за организатора такмичења јединица локалних самоуправа, у оквиру кампање ,,Подизање свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије и мотивација за поштовање прописа".

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Одлагање трудноће један од феномена 21. века - Радио Телевизија Врање https://t.co/i1J8C3y0Y4 via @tripplesworld
Ухапшено лице са потернице - Радио Телевизија Врање https://t.co/YW3wzrGJeq via @tripplesworld
Састанак Парламента привредника у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/6e8g5vVd2p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter