Посебна одељења за ефикаснију борбу против корупције

Више јавно тужилаштво у Врању, са својим подручним јавним тужилаштвима у Врању и Владичином Хану више неће поступати по предметима за кривична дела против службене дужности, давање и примање мита, против привреде и друго. То значи да ће Врањанци - грађани и правна лица своје сумње на корупцију пријављивати посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу.

 

Од 1.марта ове године почела су са радом Посебна одељења за сузбијање корупције при Вишим јавним тужилаштвима у Београду, Нишу, Краљеву и Новом Саду.

Тако, Више јавно тужилаштво у Врању, са својим подручним јавним тужилаштвима у Врању и Владичином Хану више неће поступати по предметима за кривична дела против службене дужности, давање и примање мита, против привреде и друго.

 "То значи да ће грађани и и правна лица са територије Пчињског округа,  убудуће своје кривичне пријаве са коруптивним елементом,  достављати на адресу Посебног одељења за сузбије корупције уз Нишу. Сви започети предмети са коруптивним елементом, злоупотребе, завршиће се пред овим тужилаштвом и судом јер су већ започети. Ми смо имали  обавезу, да све предмете где нису били започети предамо.  Више тужилаштво је имало само 4 предмета где није започело поступак и те предмете смо уступили новом одељењу“, каже  Данијела Трајковић, виши јавни тужилац.

"Ојт је доставило ВЈТ око 140 предмета на надлежност. Достављене су и анонимне кривичне пријаве у којима се указује на одређене злоупотребе", рекла је  Милица Петковић, фј ОЈТ Врање.

Пријаве се могу потписати или поднети анонимно, оно што је важно је да буду поднете надлежном Тужилаштву.

"Уколико пријава стигне на нашу адресу, такве пријаве ће бити достављене надлежном Тужилаштву и обавестићемо грађане који су поднели, али се они у овом случају излажу повећаним трошковима због доставе тако да апелујемо да уколико неко жели да поднесе пријаву за дело са коруптвиним елементом то учини посебном одељењу у Нишу", појашњава Данијела Трајковић, ВЈТ.

Иначе, за подручје града Врања, два припадника ПУ, инспектора за привредни криминал, завршили су посебну обуку и распоређени су за рад у посебном одељењу које ће на располагању имати и посебне тимове форензичара ради ефикасније борбе против корупције.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 13 март 2018 15:29

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Пазите се леда и снега са кровова - Радио Телевизија Врање https://t.co/HFXDXgoM8p via @tripplesworld
Ова година у знаку улице Боре Станковића и шеталишта у Бањи - Радио Телевизија Врање https://t.co/OBcrBegRuV via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter