A+ A A-

Посебна одељења за ефикаснију борбу против корупције

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Више јавно тужилаштво у Врању, са својим подручним јавним тужилаштвима у Врању и Владичином Хану више неће поступати по предметима за кривична дела против службене дужности, давање и примање мита, против привреде и друго. То значи да ће Врањанци - грађани и правна лица своје сумње на корупцију пријављивати посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу.

 

Од 1.марта ове године почела су са радом Посебна одељења за сузбијање корупције при Вишим јавним тужилаштвима у Београду, Нишу, Краљеву и Новом Саду.

Тако, Више јавно тужилаштво у Врању, са својим подручним јавним тужилаштвима у Врању и Владичином Хану више неће поступати по предметима за кривична дела против службене дужности, давање и примање мита, против привреде и друго.

 "То значи да ће грађани и и правна лица са територије Пчињског округа,  убудуће своје кривичне пријаве са коруптивним елементом,  достављати на адресу Посебног одељења за сузбије корупције уз Нишу. Сви започети предмети са коруптивним елементом, злоупотребе, завршиће се пред овим тужилаштвом и судом јер су већ започети. Ми смо имали  обавезу, да све предмете где нису били започети предамо.  Више тужилаштво је имало само 4 предмета где није започело поступак и те предмете смо уступили новом одељењу“, каже  Данијела Трајковић, виши јавни тужилац.

"Ојт је доставило ВЈТ око 140 предмета на надлежност. Достављене су и анонимне кривичне пријаве у којима се указује на одређене злоупотребе", рекла је  Милица Петковић, фј ОЈТ Врање.

Пријаве се могу потписати или поднети анонимно, оно што је важно је да буду поднете надлежном Тужилаштву.

"Уколико пријава стигне на нашу адресу, такве пријаве ће бити достављене надлежном Тужилаштву и обавестићемо грађане који су поднели, али се они у овом случају излажу повећаним трошковима због доставе тако да апелујемо да уколико неко жели да поднесе пријаву за дело са коруптвиним елементом то учини посебном одељењу у Нишу", појашњава Данијела Трајковић, ВЈТ.

Иначе, за подручје града Врања, два припадника ПУ, инспектора за привредни криминал, завршили су посебну обуку и распоређени су за рад у посебном одељењу које ће на располагању имати и посебне тимове форензичара ради ефикасније борбе против корупције.

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 82 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17785884
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
304
7201
12988
17037395
72283
290537
17785884

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.