Наше бање су наше богатсво, али тренутно веома неискоришћено. Држава предузима све кораке, који су неопходни да се реше најчешће питања власништва над бањама и да се оне приватизују.

Држава је донела стратешку одлуку да све бање прода, рекао је државни секретар Драган Стевановић. У контексту бања највише оптерећују имовинско правни односи. Радна група  која је имала задатак да тај проблем реши у великом делу је то и урадила. Проблема има у имплементацији тих одлука.

"Лако је приватизовати предузеће где се зна статус и власништво. Када су бање у питању поједине имају статус установа, а оне не подлежу под Министарство привреде, већ су задужене неке друге институције. Онда треба да се све усклади са другом институцијом. Ништа није једноставно."

То је све Сизифов посао, али назире се крај целе те приче, каже Стевановић.

Цвет у целој тој причи је што су бање озбиљан потенцијал и има заинтересованих инвеститора. Ја верујем да ћемо све бање на југу да лепо продамо, истиче Стевановић.

Мора да се размишља дугорочно, каже Стевановић и истиче да верује да ће све то око продаје бања бити урађено  у року од 3 до 5 година.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Планови врањског театра за ову годину амбициозни и иновативни - Радио Телевизија Врање https://t.co/oiOp1bqH4B via @tripplesworld
Обавезна наплата боравишне таксе - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFarQ5cM7l via @tripplesworld
ГрО СНС: Тек сада нећемо стати и увек ћемо и свуда побеђивати! - Радио Телевизија Врање https://t.co/VcilV8EqWA via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter