Преко 400 прегледа у оквиру акције превентивних прегледа

У оквиру осме акције бесплатних превентивних прегледа у Врању прегледана су 423 пацијента. Овога пута превентивни прегледи обухватали су кардиолошке и офталмолошке прегледе, а сви заинтересовани грађани могли су да ураде и тумор маркере и анализе штитасте жлезде и простате.

Укупно је било 58 офталмолошких, 137 кардиолошких прегледа и 228 лабораторијских анализа. У осмој акцији бесплатних превентивних прегледа је учествовало 27 лекара врањског Здравственог центра, и то два тима из Офталмолошке службе Болнице, четири тима из Интернистичке службе Дома здравља и Болнице и један тим из болничке Лабораторије.

Грађани су без заказивања, упута или здравствeне књижице и ове недеље имали прилику да се прегледају. Циљ ове акције је рана дијагностика и промоција превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу. Пацијенти код којих је установљен неки проблем у даљем поступку лечења упућени су према изабраним лекарима специјалистима.

Акција је спроведена у више од 90 здравствених установа у Србији, а укупно је јуче прегледано скоро 20 хиљада грађана Србије. Због великог интересовања, а пре свега ране дијагностике и превенције Министарство здравља наставиће са прегледима барем једном месечно.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Планови врањског театра за ову годину амбициозни и иновативни - Радио Телевизија Врање https://t.co/oiOp1bqH4B via @tripplesworld
Обавезна наплата боравишне таксе - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFarQ5cM7l via @tripplesworld
ГрО СНС: Тек сада нећемо стати и увек ћемо и свуда побеђивати! - Радио Телевизија Врање https://t.co/VcilV8EqWA via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter