Акција ''Паркирај правилно, паркирај безбедно''

Проблем непрописног паркирања је и даље присутан у граду упркос напорима да се он реши. У циљу повећања безбедности пешака, поготово деце али и осталих учесника у саобраћају, данас је у центру града организована акција ''Паркирај правилно,паркирај безбедно''.

Ученици Техничке школе су у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја заустављали возила али и пешаке како би им поделили летке о значају безбедног  паркирања. Циљ ове акције је да се подигне свест о томе због чега је неопходно и важно паркирати ауто тамо где треба.

''Број неправилно паркираних аутомобила је знатно већи него број правилног паркирања. Стога смо и организовали ову акцију јер је правилно паркирање веома битно за безбедност учесника у саобраћају и желимо да нашим суграђанима то и покажемо и укажемо на поштовање Закона и на значај правилног паркирања'', каже  Марина Симоновић, ученица Техничке школе.

У Врању има око 1160 паркинг места. Попуњеност је око 70 % а најоптерећенија паркинг места су у самом центру града. Неопходно је још 300 паркинг места како би се донекле довео ред у граду. Акција  ''Паркирај правилно, паркирај безбедно'' одвијаће се наредних пет дана.

''Ово је акција превентивног типа када  се упозоравају возачи и од стране ученика Техничке школе, као и од стране Паркинг сервиса али и саобраћајне полиције. Од следеће седмице кренуће непопуларна мера, кажњавање возача. Апел возачима је да обрате пажњу на паркирање. Поред главне улице, акцијом су обухваћене и Лењинова, Дунавска, Београдска и улица Боре Станковића'', рекао је Марјан Станковић, директор Паркинг сервиса.

Град се годинама бори и покушава да трајно реши проблем непрописног паркирања.

''Проблеме непрописног паркирања ниједна институција не може да реши сама. Ни саобраћајна полиција, ни Паркинг сервис, ни Град. Стога смо се удружили заједно са Техничком школом, тачније саобраћајним смером и свим институцијама које су задужене за регулисање саобраћаја како би трајно решили  проблем саобраћаја у Врању'', истиче Дејан Тричковић, председник Скупштине града.

Тричковић наглашава да је неопходно променити лоше навике и развити свест код возача о правилном паркирању аутомобила. Уколико се учесници у саобраћају придржавају прописа, онда проблем  непрописног паркирања може бити решен, порука је са данашње акције.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 23 април 2018 12:59

1 коментар

  • Dejan
    Линк коментара Dejan понедељак, 23 април 2018 21:31

    Ljudi sve je ovo lepo treba akcije treba se urediti grad ali se treba uraditi akcije malo oko skola vrtice po gradu ne samo glavne ulice gde su vrtici kao i skole ocu da kazem mose pijade je najgora ulica gde ima skola i vrtici a niko da povede tu racuna koliko se vozi brzo kako se tu parkira u tu te ulice gde najvise ima male dece najmanje policije a najvise se krsi zakon brzine i parkiranja povedite racune i na te ulice a ne samo na samo na centar i na regionalne seoske puteve gde nema dece niti skole i obdanista

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Планови врањског театра за ову годину амбициозни и иновативни - Радио Телевизија Врање https://t.co/oiOp1bqH4B via @tripplesworld
Обавезна наплата боравишне таксе - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFarQ5cM7l via @tripplesworld
ГрО СНС: Тек сада нећемо стати и увек ћемо и свуда побеђивати! - Радио Телевизија Врање https://t.co/VcilV8EqWA via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter