За две недеље крећу пописивачи

За две недеље 16 пописивача креће на терен. Они ће наредних 6 месеци обилазити куће и станове и проверавати да ли се стање имовине поклапа са бројем квадрата у пореској пријави. Циљ је да сви који имају непокретности плаћају порез на имовину и то на тачан број квадрата.

Ако сте градили спратове, помоћне објекте, дограђивали терасе или било који други објекат, а то нисте пријавили, дошло је време да се и то реши. Зато за две недеље у проверу креће 16 пописивача.

Суштина њиховог рада ће бити утврђивање непокретности, нових и провера постојећих. Наша је процена да око 25 посто физичких лица не плаћа порез на имовину. Ако ви и ја плаћамо порез мораће и сви остали. Од тих пара ћемо градити наш град, каже Ненад Антић, заменик градоначелника.

Закони у развијеним земљама су веома ригорозни када је у питању плаћање пореза на имовину. У Америци је неплаћање пореза федерални прекршај, док је код нас казна и до 150 хиљада динара. У Врању је већ утврђено да око 200 лица дугује велике износе на име пореза на имовину и кренуло се у решавање тог проблема.

Мењаћемо предмет извршења и пописиваћемо им покретну и непокретну имовину. Ти људи који нису плаћали порез су чак веома добростојећи и имају висока примања, ок неко са малим примањима редовно измирује своје обавезе, додаје Антић.

Ова мапа града већ одавно не одговара стварном стању на терену. Након проласка пописивача верујемо да ће се много тога променити, па ћемо можда добити и нову мапу.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 07 мај 2018 13:03

2 Коментара

  • Klepton
    Линк коментара Klepton уторак, 08 мај 2018 13:32

    Bravo SNS !!! Kako vi znate od čega da krenete i još bolje, za početak, neka se popiše imovina svih političara, kao primer... Ah da ...

  • Klepton
    Линк коментара Klepton уторак, 08 мај 2018 13:32

    Bravo SNS !!! Kako vi znate od čega da krenete i još bolje, za početak, neka se popiše imovina svih političara, kao primer... Ah da ...

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Дан словенске писмености - Радио Телевизија Врање https://t.co/N0ZFc0Tm1l via @tripplesworld
Матуранти прославили последњи дан у Гимназији - Радио Телевизија Врање https://t.co/SKSsSUinPZ via @tripplesworld
Спилит: Радници очајни - Радио Телевизија Врање https://t.co/lGei2p011t via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter