Почели радови на реконструкцији Радничке улице

Градоначелник Врања, у присуству представника Министарства привреде, означио је почетак радова на изградњи дела Радничке улице, од петље код Мотела до платоа испред Железничке станице. На овај начин индиректно ће бити повезана Слободна зона са Железничком станицом, како би будући инвеститори имали могућност транспорта робе путем железнице. Циљ је да Врање и Слободна зона буду мотор развоја не само града већ и читавог Пчињског округа. 

Средства за ову инвестицију обезбеђена су преко јавног позива који је расписало Министарство привреде претходне године. Ради се о програму ''Развој пословне инфраструктуре''.

Дужина трасе је 900 метара. Ширина коловоза износиће 12 метара од тога ће 7 метара бити под асфалтом, а са обе стране биће тротоари ширине 2,36 метара. Вредност инвестиције је 37 милиона динара.  На овај начин индиректно ће бити повезана Слободна зона са Железничком станицом , како би будући инвеститори имали могућност транспорта робе путем железнице. То нам је циљ јер један од јефтинијих транспорта робе омогућава  управо железнички саобраћај'', каже Слободан Миленковић, градоначелник.

У оквиру реконструкције биће постављена и 24 стуба јавне расвете и направљена атмосферска канализација дужине 436 метара. Извођачи радова су Саба Белча и ЈП ''Водовод'',  а рок за завршетак радова је 60 дана. 

Наредних месец дана  би требало да се настави са уређењем Радничке улице, од надвожњака до раскрснице што подразумева уређење травњака,односно тзв. зелених острва. На тај начин имаћемо леп прилаз нашем граду, рекао је Миленковић и најавио нове инвестиције у наредном периоду.

''Заједно са Министарством привреде аплицирамо кроз програм '' Градимо заједно'' и за месец и по дана када се заврши јавна набавка  за извођаче радова, кренуће се са изградњом дечјег вртића у насељу Рашка. Такође, аплицирали смо и за реконструкцију улице Боре Станковић '', рекао је Слободан Миленковић, градоначелник.

У току је ревизија пројектно-техничке документације за реконструкцију Улице Бора Станковић. Процењена вредност ове капиталне инвестиције је око милион евра, рекао је градоначелник.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Планови врањског театра за ову годину амбициозни и иновативни - Радио Телевизија Врање https://t.co/oiOp1bqH4B via @tripplesworld
Обавезна наплата боравишне таксе - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFarQ5cM7l via @tripplesworld
ГрО СНС: Тек сада нећемо стати и увек ћемо и свуда побеђивати! - Радио Телевизија Врање https://t.co/VcilV8EqWA via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter