ДРИ позитивно оценила пословање Градске општине Врањска Бања

У Врањској Бањи одржана је седница Скупштине ове градске општине, а одборници су усвојили одлуку о завршном рачуну буџета за 2017. извештај о раду ЈП „Управа Бање“ као и извештаје о раду Општинског већа и Општинске управне јединице ове градске општине.

У Врањској Бањи је на седници Скупштине, у складу са Законом о буџетском систему, данас усвојен Нацрт одлуке о завршном рачуну за 2017-ту годину, ове Градске општине. Истакнуто је да су средства трошена наменски, да није било прекорачења и да је начин пословања похваљен и од стране Државне ревизорске комисије.

„Акценат у 2017-тој години је била финансијска консолидација града и градске општине Врањска Бања и због тога Комунални програм није могао бити на нивоу који смо ми желели. Скупштина града је донела одлуку о припадности прихода градској општини Вањска Бања и тиме поставила основу за даље финансијско јачање Бање и увећање буџета којим ћемо моћи да урадимо много више него у предходној години. У 2017.смо имали ревизију од стране Државне ревизорске институције који су оценили да смо трошили средства у складу са законом и наменом. Добили смо позитиван извештај да смо ми као градска општинама пример наменског трошења“, рекао је Драган Сентић, председник Градске општине Врањска Бања.

„ У 2017. из буџета града Врања је трансферисано 60 милиона 5о хиљада динара у буџет општине Врањска бања, Градска општина је из 2016. у 2017. пренела 645 хиљада динара, а укупно је потрошено 63 милиона и 500 хиљада. 195 хиљада је пренето у наредну 2018. Средства су трошена у складу са законом и буџетским принципима, није било прекорачења, редовно су исплаћиване зараде запослених и све принадлежности које су везане за рад градске општине. Комунални програм није спроведен у целости и само да нагласим да је укупно извршење буџета 61,7%“, истиче Небојша Савић, сарадник за финансије у Градској управи.

Усвојен је извештај о раду и финансијским пословањем ЈП „Управа Бање“. Прошле године, ово предузеће остварило је добит од милион 335 хиљада динара. Највећи дужници су „Симпо цвеће“ и ОШ „Предраг Девеџић“. У овој години биће реализовани важни пројекти.

„Радили смо на добијању грађевинске дозволе за извођење топловода од „Симпа цвеће“ до фирме „Сунце југа“. И нагласио би да имамо пројекат за извођење, грађевинску дозволу и „Сунце југа“ ће нам уплатити 5 милиона и 400 хиљада динара. Очекује  се да већ сутра распишемо тендер и да се у току лета заврше радови на новом топловоду од „Симпа цвеће“, како би они добили квалитетнију воду, већу температуру и већи проток за несметану производњу", напомиње Ивица Миленковић, директор ЈП „Управа Бање“.

Одборници су усвојили и извештај о раду Општинског већа и Општинске управне јединице ове Градске општине.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 09 мај 2018 15:16

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Планови врањског театра за ову годину амбициозни и иновативни - Радио Телевизија Врање https://t.co/oiOp1bqH4B via @tripplesworld
Обавезна наплата боравишне таксе - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFarQ5cM7l via @tripplesworld
ГрО СНС: Тек сада нећемо стати и увек ћемо и свуда побеђивати! - Радио Телевизија Врање https://t.co/VcilV8EqWA via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter