A+ A A-

ДРИ позитивно оценила пословање Градске општине Врањска Бања

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

У Врањској Бањи одржана је седница Скупштине ове градске општине, а одборници су усвојили одлуку о завршном рачуну буџета за 2017. извештај о раду ЈП „Управа Бање“ као и извештаје о раду Општинског већа и Општинске управне јединице ове градске општине.

У Врањској Бањи је на седници Скупштине, у складу са Законом о буџетском систему, данас усвојен Нацрт одлуке о завршном рачуну за 2017-ту годину, ове Градске општине. Истакнуто је да су средства трошена наменски, да није било прекорачења и да је начин пословања похваљен и од стране Државне ревизорске комисије.

„Акценат у 2017-тој години је била финансијска консолидација града и градске општине Врањска Бања и због тога Комунални програм није могао бити на нивоу који смо ми желели. Скупштина града је донела одлуку о припадности прихода градској општини Вањска Бања и тиме поставила основу за даље финансијско јачање Бање и увећање буџета којим ћемо моћи да урадимо много више него у предходној години. У 2017.смо имали ревизију од стране Државне ревизорске институције који су оценили да смо трошили средства у складу са законом и наменом. Добили смо позитиван извештај да смо ми као градска општинама пример наменског трошења“, рекао је Драган Сентић, председник Градске општине Врањска Бања.

„ У 2017. из буџета града Врања је трансферисано 60 милиона 5о хиљада динара у буџет општине Врањска бања, Градска општина је из 2016. у 2017. пренела 645 хиљада динара, а укупно је потрошено 63 милиона и 500 хиљада. 195 хиљада је пренето у наредну 2018. Средства су трошена у складу са законом и буџетским принципима, није било прекорачења, редовно су исплаћиване зараде запослених и све принадлежности које су везане за рад градске општине. Комунални програм није спроведен у целости и само да нагласим да је укупно извршење буџета 61,7%“, истиче Небојша Савић, сарадник за финансије у Градској управи.

Усвојен је извештај о раду и финансијским пословањем ЈП „Управа Бање“. Прошле године, ово предузеће остварило је добит од милион 335 хиљада динара. Највећи дужници су „Симпо цвеће“ и ОШ „Предраг Девеџић“. У овој години биће реализовани важни пројекти.

„Радили смо на добијању грађевинске дозволе за извођење топловода од „Симпа цвеће“ до фирме „Сунце југа“. И нагласио би да имамо пројекат за извођење, грађевинску дозволу и „Сунце југа“ ће нам уплатити 5 милиона и 400 хиљада динара. Очекује  се да већ сутра распишемо тендер и да се у току лета заврше радови на новом топловоду од „Симпа цвеће“, како би они добили квалитетнију воду, већу температуру и већи проток за несметану производњу", напомиње Ивица Миленковић, директор ЈП „Управа Бање“.

Одборници су усвојили и извештај о раду Општинског већа и Општинске управне јединице ове Градске општине.

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 96 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17588126
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
1829
11242
37399
16785355
165381
325142
17588126

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.