Санација клизишта код Бреснице и уређење коловоза

Градоначелник Врања са сарадницима обишао jе деоницу регионалног пута Врање - Врањска Бања, код Бреснице, где се изводе радови на санациjи клизишта, због коjих саобраћај не функционише.

Почетком године потпредседница Владе и министарка Зорана Михаjловић је боравила у Врању и том приликом упозната је са проблемом који је настао на овој деоници. Она је обећала да ће ова деоница бити оспособљена за саобраћаj.

''Прошло је пет месеци од тога и кренуло се са опсежним подухватом, а то је санација клизишта овде у селу Бресница. Ради се, не само санација  клизишта већ и коловозна трака као и потпорни зид дужине 164 и висине 5 метара. Веома је важно што ће након затварања наплатне рампе сигурно бити већа фреквенција саобраћаја. На овај начин решава се проблем безбедности мештана Бреснице али и учесника у саобраћају'', рекао је Слободан Миленковић градоначелник.

Вредност инвестициjе jе 32,5 милиона динара, а рок за завршетак радова је 100 дана, рекао jе градоначелник. Санација клизишта је за мештане од великог значаја.

''Претходне две године, након завршетка аутопута мештани овог села имали су велике проблеме. Много ће им значити изградња овог коловоза. Захвални смо граду који се заложио да се овај проблем реши јер ће саобраћај бити много релаксиранији и безбеднији како за мештане који живе овде тако и за возаче'', каже Бранислав Трајковић, председник Месног одбора СНС за Ранутовац и Бресницу.

''Као што видите, ово клизиште иза нас је правило велике проблеме житељима Бреснице. Веома је важна реализација овог проjекта. Дугујемо велику захвалност Влади Србиjе, народном посланику Славиши Булатовићу и руководству града на ажурности и средствима која су издвојили за решавање овог проблема'', истиче Милош Антић, председник МЗ Ранутовац и Бресница.

Мештани су рекли да сада ово село има и струју и воду а радови на изградњи канализације се приводе крају, тако да имају разлога да буду задовољни.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 09 мај 2018 15:21

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Планови врањског театра за ову годину амбициозни и иновативни - Радио Телевизија Врање https://t.co/oiOp1bqH4B via @tripplesworld
Обавезна наплата боравишне таксе - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFarQ5cM7l via @tripplesworld
ГрО СНС: Тек сада нећемо стати и увек ћемо и свуда побеђивати! - Радио Телевизија Врање https://t.co/VcilV8EqWA via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter