Поскупљује паркирање, Библиотеци извештај није прошао

Данашњу 118. седницу Већа којом је председавао градоначелник Миленковић, обележило је давање сагласности на повећање цена услуга ''Паркинг сервиса'' и неусвајање извештаја Библиотеке.

Већници су, најпре усвојили Планове детаљне регулације за Горњи Асамбаир 1 и Бунушевац 4. Први пут ће се одборници града изјашњавати о свему везаном за спорт на седници парламента, након што је Градско веће Врања усвојило и Нацрт одлуке о остваривању права и интереса у области спорта. Дата је и сагласност на повећање цена услуга Паркинг сервиса између 9 и 10 процената.

Због усклађивања са растом цена на мало и улагања овог предузећа у инфраструктуру, каже већница Зорица Јовић.

Усвојени су извештај Скијалишта Бесна Кобила у ликвидацији и финансијски планови месних заједница Доњи Вртогош, Врањска Бања 1 и Горњи Вртогош, као и  Нацрт програма развоја туризма од 2018. до 2022. године.

Извештај Библиотеке није прихваћен, због сугестија већег броја већника.

Један од разлога је не спровођење рационализације до краја у овој установи, а Скупштина није та која бира директора Библиотеке, истиче Јовићева.

Покренут је поступак за отуђење грађевинског земљишта у јавној својини у улицама: Иво Андрић, Будисав Шошкић и Иван Мештровић и у Врањској Бањи, по тржишној цени. Након доношења одлуке уследиће јавни позив. Веће је донело одлуку о формирању Комисије за доделу подстицајних средстава у пољопривреди и усвојило Нацрт локалног оперативног плана за одбрану од поплава.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 10 мај 2018 15:04

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Млади чувари традиције - Радио Телевизија Врање https://t.co/wTR9wXtIXh via @tripplesworld
Очишћено излетиште код Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/sVOUe9FwsK via @tripplesworld
Данас је Дан војске Србије - Радио Телевизија Врање https://t.co/wgVg0lh1hc via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter