Златни и Сребрни знак за најбоље медицинске сестре и техничаре

Поводом 12.маја Дана медицинских сестара, Удружење здравствених радника Пчињског округа организовало је свечаност на којој су награђене најбоље медицинске сестре и техничари.  

Сребрни знак Удружење здравствених радника додељује медицинским сестрама које су дугогодишњи здравствени радници и који свој посао обављају професионално и без задршке. Златни знак добио је Драган Ристић који ради у Хитној помоћи у Бујановцу и њему ће награда бити уручена на централној свечаности у Смедеревској Паланци 12.маја. Сребрни знак добили су Срета Ђорђевић, Недрета Мустафи, Снежана Спасић, Весна Стевановић, Лалица Тасић. 

''Радим у овој служби 34 године. Захваљујем се колегама који су ме предложили, Удружењу и комисији која је у мени препознала дисциплину, савесност, дакле све оно што је у служби пацијента'', рекла је Срета Ђорђевић, главни техничар Службе за интерну медицину.

'' 37 година радим. Очекивала сам признање и прија ми. Обавезујуће је јер треба да наставим да радим истим темпом'', каже Весна Стевановић,медицинска сестра.

''Радим у Ургентном центру у Прешеву. Нисам очекивала ово признање али се захваљујем колегама који су ме предложили. 22 године се бавим овим послом и драго ми је што имам ову професију.Никада је не бих мењала'', истиче Недрета Мустафи, медицинска сестра.

Комисија је имала тежак задатак.Међу мноштом  медицинских сестара и техничара са територије Пчињског округа требало је  одабрати најбоље.

''Критеријуми су првенствено да су медицинске сестре и техничари радни и вредни , да их предложе колеге  и да су пацијенти задовољни њиховим радом. Да су најмање 5 година чланови удружења, да се едукују и да помажу млађим колегама'', појашњава Љиљана Станковић, председница Комисије за доделу награда.

''Сребрни знак додељујемо од 2012.године .Основна мисија је да мотивишемо здравствене раднике на стручно усавршавање, да им омогућимо едукацију како би што квалитетније пружали здравствену заштиту нашим корисницима'', закључује Драган Цветковић, председник УЗР Пчињског округа.

Иначе, Удружење постоји од 2003. године и за сада има око 1000 чланова са територије Пчињског округа.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Планови врањског театра за ову годину амбициозни и иновативни - Радио Телевизија Врање https://t.co/oiOp1bqH4B via @tripplesworld
Обавезна наплата боравишне таксе - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFarQ5cM7l via @tripplesworld
ГрО СНС: Тек сада нећемо стати и увек ћемо и свуда побеђивати! - Радио Телевизија Врање https://t.co/VcilV8EqWA via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter