Друга гулашијада победила кишу

Упућени кажу, најтеже је организовати друго издање било које манифестације. Према оцени посетиоца црквени одбор и чланови Месне заједнице Содерце опет су успешно положили испит организације једне од туристичко – кулинарских манифестација под називом „Гулашијада“.

Било је недоумица након првог издања Гулашијаде, како даље. Које новине би могле да се програмски уведу како би манифестација добила на масовности. Ове године је, ипак главни „непријатељ“ организаторима била киша. Међутим, и поред временских неприлика добар глас након првог издања „Гулашијаде“ се чуо широм округа и број учесника и посетиоца се практично дуплирао.

Градимир Стојановић, члан црквеног одбора истиче да се ове године у организацији ангажовало више људи из црквеног одбора и месне заједнице Содерце. Манифестација је организована на вишем нивоу у односу на претходну захваљујући бројним спонзорима и традиционалном партнеру, Војсци Србије, која већ деценију помаже у припреми терена и  сређивању приступних путева.

Из двадесетак котлића се ширио мирис гулаша који је призвао многе гурмане на дружење у прелепом амбијенту манастира Свети Симеон у Содерцу.

Ненад Антић, заменик градоначелника Врања, пожелео је здравље свима и додао да би оваквих дружења која славе другарства и пријатељства међу људима требало да има више. Град Врање ће и убудуће да помаже ову манифестацију како би се развијала и унапређивала.

Пре проглашења победника сви су истицали да је најбитније дружење, а награде су тек у другом плану. Међутим, кад је кренуло проглашење ето малог комешања, награде се ипак некима биле битне. Треће место освојила је екипа Независног синдиката Србије, екипа „Одлични два“ по други пут на другом месту, што би присутни рекли да је судбински због имена. И на крају за победника овогодишње Гулашијаде у Содерцу проглашена је екипа „Буђа и другари“ .

Чланови екипе „Буђа и другари“ истичу да су заједно већ пет година и за то време су освојили сва три места на „Шкембијади“, на манифестацији „Хани-котлић“ су такође били први и други и ето њихово другарство и љубав према доброј храни су и у Содерцу крунисани новим пехаром. „Гулашијади“ су пожелели да се наредне године пријави још већи број екипа.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 14 мај 2018 12:11

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Планови врањског театра за ову годину амбициозни и иновативни - Радио Телевизија Врање https://t.co/oiOp1bqH4B via @tripplesworld
Обавезна наплата боравишне таксе - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFarQ5cM7l via @tripplesworld
ГрО СНС: Тек сада нећемо стати и увек ћемо и свуда побеђивати! - Радио Телевизија Врање https://t.co/VcilV8EqWA via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter