У току 24. седница локалног парламента

У Врању је у току 24. седница Скупштине града, на којој је најпре верификован одборнички мандат Срђану Декићу, дипломираном економисти из одборничке групе Заједно за Врање СПС, након што је Ненад Величковић именован на место помоћника градоначелника. Извод са предходне седнице је усвојен без примедби, а након тога и дневни ред данашњег заседања. Дневни ред је допуњен са 15 тачака на предлог градоначелника и Комисије за мандатно-имунитетска питања. Допуне се односе на закључке последње седнице Градског већа и на измене у Комисијама, Надзорним и школским одборима, тако да је пред одборницима укупно 25 тачака. 

*

Током дана, на седници парламента, расправљаће се, између осталог и о стању јавног реда и мира, криминалитета и безбедности у саобраћају. Први пут ће одборници одлучивати о програму развоја туризма у наредне четири године, као и о свему што  је везано за спорт. Изјашњаваће се и о додели подстицаја у пољопривреди, након чега би требало да буде расписан конкурс. Програм побољшања положаја Рома и Ромкиња и разматрање предлога одлуке о одређивању места за паркинг код будућих стамбених зграда за снаге безбедности, такође су на дневном реду.Заседање локалног парламента, као и увек, пратите на каналу Радио-телевизије Врање.

*

Одборници су, након бројних дискусија у којима су се могле чути критике на рад предходне власти, али и садашње у области издвајања за пољопривреду донели одлуку о додели подстицајних средстава за ову област.

Информација о стању безбедности саобраћаја, јавног реда и мира и криминалитета такође је изазвала дискусије, нарочито у делу саобраћаја, са освртом на паркирање, обележавање и рад оних који су задужени за уклањање непрописно паркираних аутомобила.

Донета је и одлука о посебном програму намирења повериоца за предузеће у ликвидацији Дирекција за развој и изградњу, као и одлука о обезбеђењу простора за паркинг за будуће стамбене зграде за припаднике безбедносних служби.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 16 мај 2018 12:20

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Глумица Жетица Дејановић премијером обележава две деценије рада - Радио Телевизија Врање https://t.co/QCSdAbtpwa via @tripplesworld
Рано поврће-папрено - Радио Телевизија Врање https://t.co/Jnko3iEbmD via @tripplesworld
Права мањина унапређују развој друштва - Радио Телевизија Врање https://t.co/1owSCIr1Ts via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter