Вече камерне музике

У оквиру манифестације ''Мај, месец музике'' приређено је вече камерне музике. Као што је и најављивано, овај концерт до сада је изазвао највећу пажњу врањске публике, јер су наступали ученици музичке школе са камерним оркестром Аморозо.

Ово је била прилика да уз пратњу оркестра Аморозо ученици Музичке школе наступе на труби, виолини, клавиру, гитари, флаути и кларинету. Деветоро младих уметника представило се композицијама Моцарта, Вивалдија, Вилијамса, Бартока и многих других познатих имена класичне музике.

''Увек смо се савршено уклапали са оркестром, није требало пуно вежбе и све је увек било како треба и имам предивна искуства и од прошле године и ове'', рекао је Станислава Јаћимовић, ученица Музичке школе.

''Свирам флауту и уклапамо се супер са оркестром, свирам Монтијев Чардаш и прошле године је било одлично и драго ми је да смо ово поновили'', каже Магдалена Јовановић, ученица Музичке школе.

''Свирам виолину, свираћу румунске игре и прошле године је било супер, надам се да ће ове бити још боље, јер имам велику трему'', истиче Лолита Јорданова, ученица Музичке школе.

''Ја свирам концерт први став Кромер, иначе сам свирао и прошле године са оркестром тако да ће бити одлично'', појашњава Силвестер Демировић, ученик Музичке школе.

Камерни гудачки оркестар Аморозо годинама уназад учествује на манифестацији „Мај, месец музике“. Они су и овога пута пратили младе музичаре, што је допринело свеопштем утиску.

"Подоста подржавамо ову манифестацију и увек се радујемо мају, поготову у последњих пар година се радујемо наступу са децом, јер Аморозо негује посебан програм ''Аморозо и млади таленти'' где ми нашу педагошку делатност продужавамо и пружамо подршку младима", наглашава Маријана Прокић, ансамбл Аморозо.

Следећи концерт заказан је за петак, 18. мај, када нас очекује вече соло песме и наступ Анђеле Јанковић уз клавирску пратњу.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 16 мај 2018 13:19

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Млади чувари традиције - Радио Телевизија Врање https://t.co/wTR9wXtIXh via @tripplesworld
Очишћено излетиште код Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/sVOUe9FwsK via @tripplesworld
Данас је Дан војске Србије - Радио Телевизија Врање https://t.co/wgVg0lh1hc via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter