Комрад: Велики планови за чистији град

Током предстојећих летњих месци максимално ће се радити на уређењу града, порука је Јавног комуналног предузећа „Комрад“. У акцијама чишћења, пре свега рубних подручја града, велика помоћ стиже од радника ангажованих преко јавних радова. За лепши и чистији град, Комрад је у поступку набавке нових контејнера, камиона аутосмећара и новог кипера.

Комрад ће од Националне службе за запошљавање, преко јавних радова ангажовати раднике који ће радити на уређењу града. Ово ће омогућити да рубни делови града буду чистији, каже извршна директорка Комрада.

„Ангажоваћемо 19-торо радника за потребе чишћења и одржавање јавне хигијене и зеленила. Планирали смо рубна подручја града која ћемо чистити. Обзиром да смо имали рационализацију биће потребно више радника и наредна три месеца ћемо са лицима преко НСЗ завршити велики посао“, каже Нела Цветковић, извршна директорка ЈКП „Комрад“.

Грађанима ће на располагању бити и већи број контејнера. Комрад је уложио и у набавку нових судова за одлагање смећа, а и возни парк ће допунити нова возила.

„Комрад је прошле недеље набавио 90 нових контејнера, 58 смо добили прошле године, ове смо набавили од сопствених средстава. Тако да ћемо и у сеоским срединама повећати број контејнера. Увели смо у Ристовцу услугу одношења смећа, а ове контејнере које смо набавили обележићемо. 34 47 У току је поступак јавне набавке и за камион ауто смећар, набавили смо једно погребно возило и до краја године набављамо један кипер", појашњава Нела Цветковић, извршна директорка ЈКП „Комрад“.

Будући да је још прошле године истекао рок депонији Метерис, у Комраду су, кажу, успели да јој продуже рок. То је омогућено поштовањем селективног одлагања отпада и еколошким приступом, каже Цветковић и додаје да ће се ускоро знати датум почетка радова на регионалној депонији.

"Ових дана очекујемо састанак у Министарству грађевине за почетак изградње друге фазе регионалне депоније Метерис. Финансираће република. Једини имамо санитарну депонију подигнуту из сопствених средстава. Сада подижемо регионалну депонију која ће служити целом Пчињском округу. Надамо се да ћемо остварити добру сарадњу са осталим општинама и да ће оне наставити да негују примарну селекцију отпада", рекла је Нела Цветковић, извршна директорка ЈКП „Комрад“.

Комрад ће до краја недеље преузети и најновију градску пијацу у насељу Огледна станица.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 16 мај 2018 13:22

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Одлагање трудноће један од феномена 21. века - Радио Телевизија Врање https://t.co/i1J8C3y0Y4 via @tripplesworld
Ухапшено лице са потернице - Радио Телевизија Врање https://t.co/YW3wzrGJeq via @tripplesworld
Састанак Парламента привредника у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/6e8g5vVd2p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter