A+ A A-

Комрад: Велики планови за чистији град

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Током предстојећих летњих месци максимално ће се радити на уређењу града, порука је Јавног комуналног предузећа „Комрад“. У акцијама чишћења, пре свега рубних подручја града, велика помоћ стиже од радника ангажованих преко јавних радова. За лепши и чистији град, Комрад је у поступку набавке нових контејнера, камиона аутосмећара и новог кипера.

Комрад ће од Националне службе за запошљавање, преко јавних радова ангажовати раднике који ће радити на уређењу града. Ово ће омогућити да рубни делови града буду чистији, каже извршна директорка Комрада.

„Ангажоваћемо 19-торо радника за потребе чишћења и одржавање јавне хигијене и зеленила. Планирали смо рубна подручја града која ћемо чистити. Обзиром да смо имали рационализацију биће потребно више радника и наредна три месеца ћемо са лицима преко НСЗ завршити велики посао“, каже Нела Цветковић, извршна директорка ЈКП „Комрад“.

Грађанима ће на располагању бити и већи број контејнера. Комрад је уложио и у набавку нових судова за одлагање смећа, а и возни парк ће допунити нова возила.

„Комрад је прошле недеље набавио 90 нових контејнера, 58 смо добили прошле године, ове смо набавили од сопствених средстава. Тако да ћемо и у сеоским срединама повећати број контејнера. Увели смо у Ристовцу услугу одношења смећа, а ове контејнере које смо набавили обележићемо. 34 47 У току је поступак јавне набавке и за камион ауто смећар, набавили смо једно погребно возило и до краја године набављамо један кипер", појашњава Нела Цветковић, извршна директорка ЈКП „Комрад“.

Будући да је још прошле године истекао рок депонији Метерис, у Комраду су, кажу, успели да јој продуже рок. То је омогућено поштовањем селективног одлагања отпада и еколошким приступом, каже Цветковић и додаје да ће се ускоро знати датум почетка радова на регионалној депонији.

"Ових дана очекујемо састанак у Министарству грађевине за почетак изградње друге фазе регионалне депоније Метерис. Финансираће република. Једини имамо санитарну депонију подигнуту из сопствених средстава. Сада подижемо регионалну депонију која ће служити целом Пчињском округу. Надамо се да ћемо остварити добру сарадњу са осталим општинама и да ће оне наставити да негују примарну селекцију отпада", рекла је Нела Цветковић, извршна директорка ЈКП „Комрад“.

Комрад ће до краја недеље преузети и најновију градску пијацу у насељу Огледна станица.

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 95 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17785900
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
320
7201
13004
17037395
72299
290537
17785900

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.