Председник Скупштине о данашњем заседању локалног парламента

На 24. седници Скупштине града, најпре је верификован одборнички мандат Срђану Декићу, дипломираном економисти из одборничке групе Заједно за Врање СПС, након што је Ненад Величковић именован на место помоћника градоначелника. Дневни ред је допуњен са 15 тачака на предлог градоначелника и Комисије за мандатно-имунитетска питања. Допуне су се односиле на закључке последње седнице Градског већа и на измене у Комисијама, Надзорним и школским одборима, тако да је пред одборницима било укупно 25 тачака. 

Једна од значајнијих седница локалног парламента је одржана данас у односу на важност одлука које су донешене, каже председник Дејан Тричковић. Међу њима су и неке попут одлуке везане за туризам и спорт, које Скупштина града први пут доноси.

Председник Скупштине Дејан Тричковић каже да је седница била жива и да су у дискусијама учествовали и одборници опозиције и владајуће коалиције. Једна од најважнијих одлука односи се на програм развоја пољопривреде, јер знамо да је она наш стратешки циљ, као и програм развоја туризма за наредне четири године, јер је у 2017. забележено 5 хиљада ноћења више у нашем граду. Програм побољшања положаја Рома и Ромкиња, такође је део важних одлука, као и први пу донета одлука за област спорта, односно оних клубова који се финансирају из буџета града. Одборници су били у прилици и да чују информације Полицијске управе  о стању безбедности саобраћаја, јавног реда и мира и криминалитета.

Важна је и одлука коју су одборници донели на време, иако би неки можда рекли прерано, а односи се на одређивање места за паркинг за станове који ће се градити за службе безбедности

Та одлука је значајна како би наставили са програмом реализације изградње станова за припаднике безбедности. Она је саставни део плана и било је неопходно донети је.

Донета је и одлука о посебном програму намирења повериоца за предузеће у ликвидацији Дирекција за развој и изградњу, а усвојене су и веће цене Паркинг сервиса. Извештај библиотеке одборници нису усвојили. Донето је и низ решења о променама у Комисијама, Надзорним и школским одборима.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Глумица Жетица Дејановић премијером обележава две деценије рада - Радио Телевизија Врање https://t.co/QCSdAbtpwa via @tripplesworld
Рано поврће-папрено - Радио Телевизија Врање https://t.co/Jnko3iEbmD via @tripplesworld
Права мањина унапређују развој друштва - Радио Телевизија Врање https://t.co/1owSCIr1Ts via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter