Таленти на проверу у Чачак

На републичко такмичење талената, своје знање провериће 39 полазника Регионалног центра за таленте који окупља децу Пчињског и Јабланичког округа. То су ученици седмог и осмог разреда основних школа и средњошколци. Такмичење ће бити одржано 2.јуна у Чачку.

Од 90 ученика, полазника Центра за таленте, који су учествовали на 19. Регионалном такмичењу и смотри истраживачких радова, њих 39 ће своје знање и научно-истраживачке радове проверити 2. јуна на Републичком такмичењу у Чачку. Такмиче се ученици седмог и осмог разреда основних школа и средњошколци, а области интересовања су разнолике:

Катарина Борисов је проучавала понашање паса, Марта Булатовић се бавила историјом, Анђела Арсић и Ана Марија Сталетовић су посвећене англистици, Теодора Ђорђевић биологији, а Теодора Милојевић српском језику и књижевности.

Из године у годину резултати су све бољи, каже директорка Центра и додаје да је поносна на број и ангажовање ученика заинтересованих за рад .

„Ове године је било много заинтересоване деце. Велики број њих је полагало наш улазни тест. 265 ученика је положило тест, али су многи одустали током израде истраживачког рада. Ученици су дивни. Поносна сам на њих, и на оне који нису успели да прођу. Сва деца су изузетна.Ово такмичење се састоји из два дела. Први део је истраживачки рад који се брани пред комисијом, а други део је тест знања. Сваки тест носи 50 бодова", појашњава  Данијела Стојменовић Трајковић, директорка Регионалног центра за таленте Врање.

У Регионалном центру за таленте у Врању, усавршава се 12 научних области. Интересовање деце је велико, а најзаступљеније области су биологија, историја, књижевност, физика, хемија, заштита животне средине. Центар окупља децу Пчињског и Јабланичког округа.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 17 мај 2018 13:36

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Планови врањског театра за ову годину амбициозни и иновативни - Радио Телевизија Врање https://t.co/oiOp1bqH4B via @tripplesworld
Обавезна наплата боравишне таксе - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFarQ5cM7l via @tripplesworld
ГрО СНС: Тек сада нећемо стати и увек ћемо и свуда побеђивати! - Радио Телевизија Врање https://t.co/VcilV8EqWA via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter