СНС: Зато што волимо Врање и Врањску Бању

Градски одбор Српске напредне странке организоваће сутра масовну акцију чишћења зелених површина у Врању и Врањској Бањи. Акција почиње у 9 сати и одвијаће се под слоганима "Зато што волим Врање" и "Зато што волим Врањску Бању". У оквиру ове акције биће сређиван и простор око Хотела Врање, који је јако запуштен од како овај објекат не ради.

Познато је да су врата Хотела Врање већ извесно време затворена. Оно што привлачи пажњу пролазника је да је простор око ове зграде итекако запуштен. Има доста корова и траве која је израсла, а ту и тамо се може видети и смеће. Интересовало нас је ко је надлежан и ко је задужен за одржавање овог простора. Одговор смо добили врло брзо.

Затварање ''Хотела'' Врање није донело невоље само запосленима у овом угоститељском предузећу већ и свима онима који су принуђени да пролазе поред ове зграде, јер призор који се може видети ружи слику овог дела града. Сутрашњом акцијом биће обухваћено чишћење и овог простора.

''Имамо проблема око одржавања простора око Хотела Врање и поред паркинг гараже јер не можемо да утврдимо ко је власник објекта. С тим у вези Српска напредна странке на челу са председником Градског одбора Славишом Булатовићем донела је одлуку да сутра организује масовну акцију чишћења не само овог простора већ и осталих зелених површина на преко 20 локација у граду са преко 1500 активиста странке. У сваком Месном одбору организоваћемо кошење траве, уклањање шута и заостале ризле са коловоза. Заједно са јавним предузећима Комрад и Водовод очистићемо локације од Мотела до Пржара и од Рашке до Бунушевца'', рекао је Дејан Станојевић, градски већник за комуналну инфраструктуру.

У оквиру акције биће очишћена и БИД зона, а што се тиче Врањске Бање око 50 активиста чистиће центар и потез од Железничке станице до стадиона. Дејан Станојевић, градски већник за комуналну инфраструктуру очекује да ће акција бити успешна и да ће грађани бити задовољни. Он је рекао да је комунални програм заживео и да је у предходном периоду за седам дана отворено седам нових градилишта.

Међутим, то није све.

''У току је тендер за асфалтирање 12 нових улица, као и тендер за асфалтирање путева у сеоским срединама. Крпљење рупа се одвија предвиђеном динамиком. Од почетка априла закрпљено је око 56 улица, до септембра би требало још 30-ак'', појашњава Дејан Станојевић, градски већник за комуналну инфраструктуру.

Међу улицама које би током лета требало да буду асфалтиране су улице Народног хероја, Змај Јове, Христијана Карпоша, Бакије Бакића у којима је саобраћај врло фреквентан. А у улици Иве Лоле Рибара требало би да буду урађени тротоари бехатон плочама, најављује Станојевић.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 18 мај 2018 14:44

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Планови врањског театра за ову годину амбициозни и иновативни - Радио Телевизија Врање https://t.co/oiOp1bqH4B via @tripplesworld
Обавезна наплата боравишне таксе - Радио Телевизија Врање https://t.co/nFarQ5cM7l via @tripplesworld
ГрО СНС: Тек сада нећемо стати и увек ћемо и свуда побеђивати! - Радио Телевизија Врање https://t.co/VcilV8EqWA via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter