Одштампајте ову страницу

Са „Одом радости“ најмлађи завршили предшколско образовање

Деца из Предшколске установе у Врању, која ће од јесени сести у школске клупе, као и њихови васпитачи приредили су дефиле улицама града и наступ на платоу испред Галерије Народног музеја. Песмом и игром наступили су и у Дому војске.

Сценски наступ деце Предшколске установе у Врању био је обојен класиком најпознатијих светских композитора али и нашег Мокрањца. Костимирани и вођени васпитачима испричали су део онога што су током предшколских дана научили о музици.Сазнања ће им помоћи сада када се припремају да на јесен крену у школу.

И родитељи и васпитачи предшколаца били су подједнако узбуђени и њиховим наступом и размишљањима о њиховим будућим обавезама у школи.

Весна Терзић директорка ПУ „Наше дете“ у Врању, истакла је да је најзначајније оно што смо урадили  и да ће без обзира што још једна генерација деце одлази, њихови васпитачи бити увек са њима.

Малишани из свих осам вртића, као и оних из сеоских средина и група које раде при школама, приредили су дефиле од вртића „Наше дете“. Костимирани у традиционалној боји града-жутој изазивали су пажњу и осмехе грађана улицама Моше Пијаде, Стефана Првовенчаног, као и у Београдској. У дефилеу, песми и игри пред родитељима и бројним грађанима, учествовало је око 700 малишана из осам вртића. Будући прваци показали су на платоу испред Галерије Народног музеја, део стечених знања и захвалили васпитачима и родитељима на подршци у одрастању и васпитању.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 13 јун 2018 15:15