Одзвонило крпељима, на реду су глодари

Завршен је процес дезинсекције на подручју града. Што се тиче дератизације, због жалбе упућене Агенцији за заштиту права понуђача, мало се касни.

Инсекти на све стране. У оквиру Фонда за заштиту животне средине предвиђена су средствa намењена запрашивању, што је ових дана и урађено.

У понедељак је рађена дезинсекција после 18 сати. У уторак је урађена дезинсекција против ларви и крпеља. Завршен је процес дезинсекције на подручју града, тако да је смањен број инсеката, нарочито комараца, ларви  и крпеља. Било је мало буке у јавности, али средства која се користе нису штетна по здравље људи, каже градски већник Жикица Антанасијевић.

Најугроженији делови града када су у питању глодари су корита река, нарочито Врањске и Собинске. Неопходна је дератизација, али је ту дошло до малог застоја.

Због жалбе упућене Агенцији за заштиту права понуђача, мало се касни. Чим Агенција разреши жалбу, биће склопљен уговор о поступку дератизације, додаје већник.

Ипак, препорука је грађанима, да не одлазе тамо где је висока трава, која је и станиште крпеља. Иако се редовно коси, временске прилике погодују бујању вегетације.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 14 јун 2018 15:02

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Одлагање трудноће један од феномена 21. века - Радио Телевизија Врање https://t.co/i1J8C3y0Y4 via @tripplesworld
Ухапшено лице са потернице - Радио Телевизија Врање https://t.co/YW3wzrGJeq via @tripplesworld
Састанак Парламента привредника у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/6e8g5vVd2p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter