A+ A A-

Нове одлуке Градског већа

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

На 127. седници Градског већа разматрано је 13 тачака. Већници су се изјаснили о Нацрту Одлуке о усвајању Плана детаљне регулације између улица Боре Станковића, Ђуре Јакшића и Власинске. Разматран је и Предлог Одлуке о формирању јединица цивилне заштите опште намене за заштиту и спасавање од елементарних непогода и других несрећа, затим Ценовник услуга јавног предузећа Завод за урбанизам и Предлог Комисије о додели средстава за финансирање или суфинансирање пројеката за унапређење положаја особа са инвалидитетом на територији града Врања у 2018. години.

Врање ће бити један од првих градова у Србији који ће имати обучене људе у оквиру јединице цивилне заштите опште намене за заштиту и спасавање од елементарних непогода и других несрећа.

''Овде морам да кажем да смо, када је реч о овом Предлогу Одлуке о формирању ових јединица, можда први у Србији, једино још Крагујевац има овакве јединице. Битно је да ће бити 265 обвезника који ће похађати одређену обуку и биће на располагању свим службама ако дође до елементарних непогода'', каже Данијела Милосављевић, градска већница.

На 127. седници Градског већа разматран је и Ценовник услуга за пословање, планирање и уређење простора, техничке прегледе и израду пројектне документације јавног предузећа Завод за урбанизам.

''До сада је овај Ценовник доносио њихов Надзорни одбор, а сада се усклађује са Законом, тако да је било потребно да и Градско веће донесе овај ценовник. Одступања од ранијих цена нема много, оно што је било битно је да ли су гледали ценовнике других градова, речено је да јесу и назначено је да су јефтинији од града Лесковца, што је нама било карактеристично'', истиче  Данијела Милосављевић, градска већница.

Прихваћено је и 8 предлога пројеката за унапређење положаја особа са инвалидитетом и за те сврхе биће одвојено 2 милиона и 300 хиљада динара. Већници су разматрали и захтев Апотеке за уступање простора, како би здравствена заштита у селима била заокружена. Поред амбуланти, мештани села Власе, Крива Феја, Врањска Бања, Ратаје, Ристовац, Барелић, Дубница, Вртогош, Буштрење, Доње Жапско, Тибужде, Моштаница и Корбевац имаће и локалну апотеку.

"Углавном причамо о превентивној здравственој заштити. Имамо уговор са Здравственим центром, где се отварају здравствене станице у селима у околини па смо сматрали да је добро да се заокружи та здравствена заштита отварањем и апотека, поред здравствених станица'', појашњава  Данијела Милосављевић, градска већница.

Већници су се изјаснили и о Нацрту Одлуке о усвајању Плана детаљне регулације између улица Боре Станковића, Ђуре Јакшића и Власинске за издавање дозвола за изградњу породичних објеката, вишеспратница и пословних простора.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 95 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17793628
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
673
7375
20732
17037395
80027
290537
17793628

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.