Нове одлуке Градског већа

На 127. седници Градског већа разматрано је 13 тачака. Већници су се изјаснили о Нацрту Одлуке о усвајању Плана детаљне регулације између улица Боре Станковића, Ђуре Јакшића и Власинске. Разматран је и Предлог Одлуке о формирању јединица цивилне заштите опште намене за заштиту и спасавање од елементарних непогода и других несрећа, затим Ценовник услуга јавног предузећа Завод за урбанизам и Предлог Комисије о додели средстава за финансирање или суфинансирање пројеката за унапређење положаја особа са инвалидитетом на територији града Врања у 2018. години.

Врање ће бити један од првих градова у Србији који ће имати обучене људе у оквиру јединице цивилне заштите опште намене за заштиту и спасавање од елементарних непогода и других несрећа.

''Овде морам да кажем да смо, када је реч о овом Предлогу Одлуке о формирању ових јединица, можда први у Србији, једино још Крагујевац има овакве јединице. Битно је да ће бити 265 обвезника који ће похађати одређену обуку и биће на располагању свим службама ако дође до елементарних непогода'', каже Данијела Милосављевић, градска већница.

На 127. седници Градског већа разматран је и Ценовник услуга за пословање, планирање и уређење простора, техничке прегледе и израду пројектне документације јавног предузећа Завод за урбанизам.

''До сада је овај Ценовник доносио њихов Надзорни одбор, а сада се усклађује са Законом, тако да је било потребно да и Градско веће донесе овај ценовник. Одступања од ранијих цена нема много, оно што је било битно је да ли су гледали ценовнике других градова, речено је да јесу и назначено је да су јефтинији од града Лесковца, што је нама било карактеристично'', истиче  Данијела Милосављевић, градска већница.

Прихваћено је и 8 предлога пројеката за унапређење положаја особа са инвалидитетом и за те сврхе биће одвојено 2 милиона и 300 хиљада динара. Већници су разматрали и захтев Апотеке за уступање простора, како би здравствена заштита у селима била заокружена. Поред амбуланти, мештани села Власе, Крива Феја, Врањска Бања, Ратаје, Ристовац, Барелић, Дубница, Вртогош, Буштрење, Доње Жапско, Тибужде, Моштаница и Корбевац имаће и локалну апотеку.

"Углавном причамо о превентивној здравственој заштити. Имамо уговор са Здравственим центром, где се отварају здравствене станице у селима у околини па смо сматрали да је добро да се заокружи та здравствена заштита отварањем и апотека, поред здравствених станица'', појашњава  Данијела Милосављевић, градска већница.

Већници су се изјаснили и о Нацрту Одлуке о усвајању Плана детаљне регулације између улица Боре Станковића, Ђуре Јакшића и Власинске за издавање дозвола за изградњу породичних објеката, вишеспратница и пословних простора.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Одлагање трудноће један од феномена 21. века - Радио Телевизија Врање https://t.co/i1J8C3y0Y4 via @tripplesworld
Ухапшено лице са потернице - Радио Телевизија Врање https://t.co/YW3wzrGJeq via @tripplesworld
Састанак Парламента привредника у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/6e8g5vVd2p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter