Педагошки: Завршена пријава, следи пријемни

Пријављивање кандидата за упис на Педагошки факултет је завршено. И ове године Министарство је одобрило 110 места на буџету и 150 за самофинансирајуће студенте.

 

Педесет троје пријављених на три различита смера на Педагошком факултету, а то су учитељ, васпитач и професор технике и информатике, полагаће пријемни испит у четвртак, 28. јуна.

''Кандидати који су конкурисали за упис на смеру за васпитаче или учитеље подлежу провери говорних, музичких и физичких способности која ће почети у 9 сати, након тога се обавља тестирање, полагаће се тест из Српског језика и књижевности и тест Опште културе и информисаности'', река је Небојша Томић, секретар.

Пријемни се полаже у току једног дана, а кандидати пријављени за смер мастер професор технике и информатике уместо Српског језика полагаће Математику или Информатику. Због тенденције опадања броја пријављених Педагошки факултет стално уводи нове и атрактивне могућности за будуће студенте.

''Једна од новина која је пре пар година заживела је да наши учитељи могу да држе наставу из предмета веронауке, а сада се отворио још један програм који ће факултет да усвоји и од наредне године да уписује наше студенте који су завршили Учитељски факултет како би стекли додатне бодове и могли да предају информатику у основној школи. Пре пар година отворили смо и нови смер мастер професор технике и информатике интегрисане студије од 300 бодова. Оно што ће бити нека новина, мораћемо да пронађемо решења да повећамо квоту кроз неке популарне програме. Радили смо претходних година на једном студијском програму за геронто васпитача кроз мастер студијски програм, па претпостављам да ћемо евентуално увести и тај студијски програм'', истиче Небојша Томић, секретар.

Након пријемног испита коначна ранг листа за упис студената у школску 2018/19. годину биће објављена у понедељак, а упис ће се вршити закључно са 13. јулом. И ове године Министарство је одобрило 110 места на буџету и 150 за самофинансирајуће студенте, те ће бити места и у другом уписном року.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 27 јун 2018 09:40

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Одлагање трудноће један од феномена 21. века - Радио Телевизија Врање https://t.co/i1J8C3y0Y4 via @tripplesworld
Ухапшено лице са потернице - Радио Телевизија Врање https://t.co/YW3wzrGJeq via @tripplesworld
Састанак Парламента привредника у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/6e8g5vVd2p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter