Надметања особа са параплегијом

Екипа Удружења особа са параплегијом из Врања учествовала је на турниру у стоном тенису у Лесковцу. Већ у петак 29. јуна Врањанци ће на Власинском језеру организовати надметање особа са параплегијом из Србије у риболову.

На турниру у стоном тенису у Лесковцу екипа Удружења особа са параплегијом из Врања освојила је четврто место. Учествовало је осам екипа њихових удружења из Србије. То је прво спортско такмичење особа са параплегијом из Врања, а биће их још. Овакви сусрети и надметања имају велики значај за њих.

„Раније смо имали јако пуно радионица, семинара психосоцијалне подршке. Сад смо се договорили да се бавимо спортом, да се што више особа са инвалидитетом из нашег краја укључе у неке спортске активности“, каже Срђан Трајковић председник Удружења особа са параплегијом из Врања.

Чланове овог удружења наредних месеци очекују разна спортска и друга такмичења широм Србије. Већ у петак 29. јуна Врањанци ће бити организатори и домаћини удружењима особа са параплегијом у такмичењу риболоваца. Биће одржано на Власинском језеру и очекује се велики одзив 22 удружења из Србије.

„Нама јако пуно значи излазак у природу, јер на тај начин нисмо код својих кућа. Природа је јако битна за нас, за психичко и физичко стање. Нама, особа са инвалидитетом је слаб капацитет дисања, а природа и чист ваздух су нам много значајни“, наглашава Срђан Трајковић.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 26 јун 2018 14:01

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Одлагање трудноће један од феномена 21. века - Радио Телевизија Врање https://t.co/i1J8C3y0Y4 via @tripplesworld
Ухапшено лице са потернице - Радио Телевизија Врање https://t.co/YW3wzrGJeq via @tripplesworld
Састанак Парламента привредника у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/6e8g5vVd2p via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter